Κατακράτηση υγρών

Η κατακράτηση υγρών είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει αν τακτά χρονικά διαστήματα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πρηζόμαστε και να μην νιώθουμε καλά με το σώμα μας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ

Η κατακράτηση συνήθως δημιουργείται όταν υπάρχει ανισορροπία ανάμεσα στο νάτριο και το κάλιο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται υπερβολική ποσότητα νερού στον. οργανισμού το οποίο δεν μεταφέρεται παντού.

Πολλά μπορεί να είναι τα θέματα τα οποία δημιουργούν την κατακράτηση αλλά το πιο συνηθισμένο είναι όταν κάνουμε λάθη στη διατροφή μας.

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την κατακράτηση υγρών

Μείωσε τη ζάχαρη 

Η ζάχαρη γενικότερα δεν κάνει καλό στο σώμα μας και θεωρείται μια “εθιστική” ουσία η οποία δεν είναι αναγκαία για τον οργανισμό μας. Περιόρισε τα τρόφιμα που περιέχουν πολύ ζάχαρη και θα δεις αποτελέσματα.

Κόψε το αλάτι 

Όσο περισσότερο αλάτι χρησιμοποιείς στη διατροφή σου, τόσο πιο εύκολα κάνεις κατακράτηση. Επομένως,  όταν αρχίσεις να το περιορίζεις τότε θα δεις διαφορά!

Πιες πολύ νερό 

Αυτό είναι το νούμερο ένα κόλπο για να μπορέσεις να αποφύγεις την κατακράτηση! Το νερό πρέπει να είναι ανυπόστατο κομμάτι της καθημερινότητας σου!

Τσέκαρε και αυτά: