Καθαρά Δευτέρα 2023

Καθαρά Δευτέρα 2023 : Το τριήμερο δεν αργεί και όλοι ανυπομονούμε να κάνουμε μια βόλτα εκτός Αθηνών και να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα καθώς μας έχει ταλαιπωρήσει λίγο η πόλη!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Ένας προορισμός ο οποίος αξίζει να επισκεφτείς (μεταξύ μας αξίζει να γυρίσεις όλη την Ελλάδα γιατί είναι πανέμορφη) είναι η Αμφίκλεια. Μια κωμόπολη στο νομό Φθιώτιδας που βρίσκεται κοντά στον Παρνασσό και έχει πανέμορφα τοπία.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού είναι πολύ κοντά και μπορείς να βρεθείς σε αυτό αφού πρώτα ανακαλύψεις τις ομορφιές της κωμόπολης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Mermingis (@mitsakin)

Η κοιλάδα του ποταμού Κηφισού απλώνεται μπροστά στην κωμόπολη και σε μόλις 17χλμ βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο.

Στην κωμόπολη θα συναντήσεις υπέροχα σπίτια τα οποία θεωρούνται παραδοσιακά και κατά τη διάρκεια των Αποκριών γίνονται πολλά πράγματα όπως το άναμμα μεγάλων φωτιών και παρέλαση από μασκαράδες. Οπότε θα έχει και θέαμα.

Οι πλατείες με τα πλατάνια, τα καλντερίμια και τα αρχοντικά θα σου κλέψουν την καρδιά και σίγουρα θα ευχαριστηθείς τις βόλτες σου και θα βγάλεις ακόμη πολλές φωτογραφίες. Θα βρεις υπέροχα μαγαζάκια όπου θα απολαύσεις τοπικά εδέσματα και θα νιώσεις πως βρίσκεσαι σε ένα προορισμό βγαλμένο από ταινία.

Η Καθαρά Δευτέρα 2023 μπορεί να είναι η αφορμή για να γνωρίσεις ένα νέο προορισμό και να περάσεις υπέροχα με την παρέα σου.

Που αξίζει να πας
  1. Στο μουσείο Άρτου όπου και θα μάθεις την ιστορία της παρασκευής ψωμιού από τα αρχαία χρόνια.
  2. Στα καλντερίμια τα οποία είναι τέλεια για να κάνεις χαλαρό περπάτημα. Θα συναντήσεις και πολλές βρύσες στη διαδρομή σου.
  3. Στο ξωκλήσι της Αγίας Ιερουσαλήμ που είναι χτισμένο σε σπήλαιο από τον 11ο αιώνα
  4. Στην Αρχαία ακρόπολη της Αμφίκλειας
  5. Στο πέτρινο γεφύρι Κωμοπύλι στα Άνω Καλύβια

Aν πας να περάσεις τέλεια και να μας στείλεις φωτογραφίες!

Τσέκαρε και αυτά: