Κηδεία Βασίλισσα Ελισάβετ

Κηδεία Βασίλισσα Ελισάβετ: Μέσα στο Κάστρο Μπαλμόραλ η μακροβιότερη μονάρχης όλων των εποχών άφησε την τελευταία της πνοή περιτριγυρισμένη από τη βασιλική οικογένεια.

Το Κάστρο Μπαλμόραλ είναι μία ιδιοκτησια στο Ρόγιαλ Ντήσαϊντ, στο Αμπερντήνσαϊρ της Σκωτίας, που ανήκει στην Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Βρίσκεται κοντά στην κώμη Κράθι, 14 χλμ. δυτικά του Μπάλατερ και 80 χλμ. δυτικά του Αμπερντίν.

Το Μπαλμόραλ είναι μία από τις κατοικίες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας από το 1852, όταν το κτήμα και το αρχικό του κάστρο αγόρασε ο Αλβέρτος, σύζυγος της Βικτωρίας του Ηνωμένου Βασιλείου, από την οικογένεια Φαρκούαρσον. Λίγο αργότερα το σπίτι βρέθηκε να είναι πολύ μικρό (το βασιλικό ζεύγος είχε 9 παιδιά) και ανατέθηκε η οικοδόμηση του σημερινού κάστρου Μπαλμόραλ. Αρχιτέκτονας ήταν ο Γουίλιαμ Σμίθ του Αμπερντίν και τα σχέδιά του τροποποιήθηκαν από τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

Το Κάστρο Μπαλμόραλ παραμένει ιδιωτική ιδιοκτησία της βασίλισσας και δεν αποτελεί μέρος των Ιδιοκτησιών του Στέμματος. Ως εκ τούτου, ακόμη και η αστυνομία χρειάζεται ειδική άδεια για να εισέλθει στο Μπαλμόραλ, ενώ όσοι επιθυμούν να ψαρέψουν στην περιοχή υποχρεούνται να πληρώσουν μέχρι και 630 λίρες τη μέρα.

Η ιδιοκτησία Μπαλμόραλ έχει προσθήκες από διαδοχικά μέλη της βασιλικής οικογένειας και τώρα καλύπτει μία έκταση περίπου 50.000 έικρ (200.000 στρέμματα). Είναι ένα αγρόκτημα εργασίας, που περιλαμβάνει χερσότοπους αγριόγαλων, δασική έκταση και αρόσιμη γη, καθώς και διαχειριζόμενα κοπάδια ελαφιών, βοοειδών των Χάιλαντ και πόνι.

Η κηδεία Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα πραγματοποιηθεί φυσικά στη Σκωτία ούτε στο Κάστρο Μπαλμόραλ αλλά στο Λονδίνο.

Τσέκαρε κι αυτό:

Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ