Κουνούπια

κουνούπια είναι τα πλάσματα τα οποία μας ενοχλούν περισσότερο από όλα το καλοκαίρι καθώς δε μας αφήνουν σε ησυχία και μπορεί να είναι μολυσμένα όταν μας τσιμπούν! Αυτό έχει πως αποτέλεσμα να μας δημιουργούν διάφορα προβλήματα και το κουνούπι που πάντα προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς είναι αυτό που κουβαλά τον ιό του Δυτικού Νείλου.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι αυτός που μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στον οργανισμό μας και οι ειδικοί θέλουν να προσέχουν κάνοντας συγκεκριμένα πράγματα.

Σε κάθε περίοδο μετάδοσης, με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή στοχευμένων μέτρων απόκρισης και πρόληψης, ο ΕΟΔΥ διενεργεί ενισχυμένη επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, διερευνά άμεσα τα περιστατικά και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές.

Καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού και εμφάνισης κρουσμάτων δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια. Ως εκ τούτου, o ΕΟΔΥ συνιστά να τηρείτε τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθόλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών:

  • Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα
  • Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά (έτσι, βοηθάτε ουσιαστικά στον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους)

 

Τσέκαρε και αυτά: