Κρίση πανικού

Η κρίση πανικού είναι μία από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος και προκαλούνται από ένα ξαφνικό κύμα έντονου άγχους, φόβου και ανησυχίας μπορεί να διαρκέσει έως και μία ώρα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Τα συμπτώματα είναι κυρίως η δύσπνοια, η ταχυκαρδία, η ζάλη και το τρέμουλο του σώματος.

Μία κοπέλα, η οποία έχει περάσει πολλές φορές από αυτή τη φάση, έκανε ένα βίντεο στο TikTok, που έγινε viral για το πώς ξεπερνά αυτές τις κρίσεις.

Η @Taylor.Talking είπε πως μία πολύ ξινή καραμέλα, είναι κάτι που τη συμβούλεψε ο ψυχολόγος της και πραγματικά λειτουργεί για την κρίση πανικού.

Το διαδικτυακό κοινό συμφώνησε ότι η καραμέλα που σφίγγει τα μάγουλα, τους έκανε να αισθάνονται καλά και ωραία πριν από μια επερχόμενη κρίση.

Παράλληα, μια έκθεση του Απριλίου 2023 από το Pathlight Mood & Anxiety Center σημείωσε τα οφέλη της ενίσχυσης της διάθεσης από την απόλαυση ενός ξινού σνακ εν μέσω μιας ψυχικής κατάρρευσης.

“Ο πανικός επέρχεται όταν η αμυγδαλή μας ενεργοποιεί την αντίδραση φυγής ή μάχης”, δήλωσε στο Health.com η ιατρική διευθύντρια και ψυχίατρος του Pathlight, Toya Roberson-Moore. “Ένας τρόπος για να αμβλύνουμε την αντίδραση της αμυγδαλής μας και να μετριάσουμε τον πανικό είναι να στρέψουμε την προσοχή μας στην παρούσα στιγμή μέσω των αισθήσεών μας: γεύση, όσφρηση, αφή, όραση και ακοή”.

“Η ξινή καραμέλα μετατοπίζει την προσοχή μας γρήγορα στην αίσθηση της γεύσης, έντονα, η οποία με τη σειρά της αποσβένει την αμυγδαλή μας (το αισθητήριο τμήμα του εγκεφάλου)”, πρόσθεσε, “και μας δίνει καλύτερη πρόσβαση στον μετωπιαίο εγκεφαλικό φλοιό (το σκεπτόμενο τμήμα του εγκεφάλου μας)”.

Τσέκαρε και αυτά:

Σκυλιά: Golden Retriever απολαμβάνει τα “Χρόνια Πολλά”

Talk to Me: Μία ταινία που σίγουρα θα σε τρομάξει