Σεμινάριο

Το βιωματικό σεμινάριο γραφής «Αφήγηση Ζωής» της δημοσιογράφου και συμβούλου ανθρωπίνων σχέσεων Κρυσταλίας Πατούλη, διανύει τον 10o χρόνο του με πολλές συνεργασίες και εκδηλώσεις στο ενεργητικό του.

Περισσότερες πληροφορίες: https://afigisizois.wordpress.com/

“Πριν χρόνια αποφάσισα να συνθέσω τις -επί τρεις συνολικά δεκαετίες- γνώσεις και την εμπειρία μου στη γραφή και την ψυχολογία, και με γνώμονα τον σεβασμό σε μια άκρως ψυχική διεργασία, δημιούργησα το σεμινάριο “Αφήγηση Ζωής”.

Επί 10 χρόνια σε αυτό το σεμινάριο αξιοποιείται η δύναμη της γραφής ως εργαλείο: έκφρασης, επικοινωνίας, δημιουργικότητας, προσωπικής ανάπτυξης, αυτογνωσίας και ανακάλυψης του θησαυρού του συγγραφικού μας εαυτού.

Συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο (Ελβετία, Ολλανδία, Αγγλία, Αμερική, Ιταλία, Ρωσία, Γαλλία, κ.ά.) και όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, κ.ά.) βίωσαν την εμπειρία της γραφής και πολλοί από αυτούς στη συνέχεια μού εμπιστεύτηκαν κείμενά τους προς δημοσίευση, αλλά και την επιμέλεια των βιβλίων τους (Περισσότερα: https://afigisizois.wordpress.com/), φτάνοντας και στην έκδοση του βιβλίου Αδέσποτα, εκδ. Ταξιδευτής, με 45 διηγήματα για την παιδική και εφηβική ηλικία -που γεννήθηκαν στο πλαίσιο του.

Η αφήγηση ζωής, είναι μια βιωματική διαδικασία δημιουργικής γραφής, που οι συμμετέχοντες αφηγούνται αναμνήσεις της ζωής τους, ανοίγοντας -όπως οι ίδιοι παραδέχονται- προσωπικούς, κοινωνικούς ή και επαγγελματικούς δημιουργικούς ορίζοντες.

Την Κυριακή 20/9/20, 5-8μμ ξεκινά ο νέος κύκλος του εν λόγω εργαστηρίου, με συγκίνηση για όσα καταφέραμε να μοιραστούμε και να χτίσουμε όλα αυτά τα χρόνια συμπορευόμενοι:

Χιλιάδες κείμενα, δεκάδες βιβλία, παρουσιάσεις “Αφήγησης Έργου Ζωής” ανθρώπων που αξιοποίησαν την αυτοβιογραφική φωνή τους (Χρόνης Μίσσιος, Περικλής Κοροβέσης, Τασούλα Βερβενιώτη, Κατίνα Λατίφη, Μαρία Μπέικου, Κώστας Μουρσελάς, Ζυράνα Ζατέλη, Φωτεινή Τσαλίκογλου, και πολλοί άλλοι) όπως όπως και μια παράσταση σκηνοθετημένη από τη Μαρία Αιγινίτου με κείμενα των συμμετεχόντων.

Κάθε συγγραφικός εαυτός περιμένει να του δοθεί η ευκαιρία να μας εκπλήξει για το παρελθόν μας και κυρίως να μας ανοίξει δρόμους για το μέλλον μας.”

Κρυσταλία Πατούλη

Δηλώσεις συμμετοχής κατά προτεραιότητα, στο βιωματικό ταξίδι δημιουργικής γραφής του σεμιναρίου Αφήγηση Ζωής, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά (με έναρξη την Κυριακή 20/9/20, 5-8μμ, και κλείσιμο την Κυριακή 8/11/20): cpatouli@yahoo.gr , 6944203863