lockdown

Για μία ακόμα εβδομάδα παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα του lockdown, όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως παραμένουν τα sms για τις μετακινήσεις στη ζωή μας, ισχύει ακόμα η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και περιττό να ειπωθεί πως η μάσκα παραμένει ακόμα υποχρεωτική στη ζωή μας και στο lockdown.

Υπάρχει μία αλλαγή στα μέτρα όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών μέσα σε ένα ταξί. Πλέον θα επιτρέπονται δύο επιβαίνοντες εξαιρώντας φυσικά τον οδηγό του ταξί.

Επίσης, πλέον θα έχουν τη δυνατότητα οι φοιτητές εντός 72 ωρών να μεταβούν στον τόπο που έχουν ενοικιάσει το σπίτι λόγω των σπουδών τους έτσι ώστε να το αδειάσουν. Αυτό όμως δεν θα μπορεί να γίνεται έτσι αυθαίρετα, αλλά οι φοιτητές καλούνται να έχουν ως απόδειξη τη λήξη του μισθωτηρίου εκτυπωμένο από το TAXISNET.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν πλέον τα καταστήματα του ΟΠΑΠ υπό την προϋπόθεση φυσικά πως δεν θα επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Επίσης από αυτό το άνοιγμα εξαιρούνται τα ΟΠΑΠ Play.