Μάθιου ΜακΚόναχι

Μάθιου ΜακΚόναχι: Ένας Αμερικανός σταρ του Χόλιγουντ που είναι ταυτόχρονα κι ένθερμος ποδοσφαιρόφιλος;

Όχι και τόσο συνηθισμένος συνδυασμός, εκτός κι αν μιλάμε για το ποδόσφαιρο στην… αμερικανική. Όμως ο Μάθιου ΜακΚόναχι λατρεύει το άθλημα που μπορεί στις ΗΠΑ να το αποκαλούν «soccer», όμως παραμένει το δημοφιλέστερο στον πλανήτη.

Σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο οσκαρικός (Dallas Buyers Club, 2014) ηθοποιός υποστήριξε ότι «το ποδόσφαιρο αποκτά κύρος στις ΗΠΑ, όπου οι νέοι αρχίζουν να το προτιμούν από το μπάσκετ, το μπέιζμπολ και το αμερικανικό football.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο που έρχεται θα είναι ιδανική ευκαιρία και για ανθρώπους οι οποίοι δεν ασχολούνται αφού θα έρθουν οι καλύτερες ομάδες του πλανήτη». Το Μουντιάλ 2026 θα φιλοξενηθεί από κοινού στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.

Πώς προέκυψε όμως αυτή η λατρεία του ΜακΚόναχι για το ποδόσφαιρο; Λατρεία που τον οδήγησε στην απόφαση να επενδύσει στην Οστιν FC, την ομάδα που έκανε εφέτος ντεμπούτο στο MLS, το πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στην εντυπωσιακή σύζυγό του, την Καμίλα Άλβες η οποία όπως «προδίδει» το όνομά της, είναι Βραζιλιάνα, άρα «τρελή» με το ποδόσφαιρο!

«Έτσι είναι φίλε!» λέει ο σταρ του σινεμά με το γνωστό Τεξανό του ύφος! «Έπαιζα κι εγώ μικρός, αλλά ποτέ σοβαρά. Τώρα έχουμε παιδιά, το αγαπημένο τους άθλημα είναι το ποδόσφαιρο, τρέχουμε κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα και όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις».

Όσο για την ενασχόλησή του με την ομάδα του Όστιν, τόνισε: «Είναι ένα πραγματικό φαινόμενο αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο. Είμαστε στον πάτο της κατάταξης με 28 βαθμούς, δεν θα προλάβουμε τα play off, όμως έχουμε sold out σε κάθε παιχνίδι.

Το πρωτάθλημα του MLS δεν είναι Premier League, αλλά θα βρει το δρόμο του ειδικά τώρα που οι νέοι άνθρωποι ανεβάζουν το άθλημα πιο ψηλά στις προτιμήσεις τους. Έχουμε την τεχνολογία, έχουμε τους πόρους και το Παγκόσμιο Κύπελλο έρχεται. Θα υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη».