Μαύρισμα

Η Gen Z γενιά φαίνεται πως επιστρέφει σε κόλπα του παρελθόντος για να αποκτήσει “φυσικό” μαύρισμα και τα καρότα έχουν γίνει μεγάλο trend στο TikTok!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το “hack” που ανακάλυψαν ξαφνικά έχει καταφέρει να γίνει viral καθώς πολλές beauty influencers αναφέρουν πως έχουν ξεκινήσει να τρώνε καρότα για να μπορούν να μαυρίσουν πιο εύκολα!

Μια από αυτές προτείνει στον κόσμο να τρώει τρία μεγάλα καρότα την ημέρα για να αποκτήσει μια υγιή λάμψη και να βοηθήσει το δέρμα να μαυρίσει πιο γρήγορα.

Μια άλλη TikToker ισχυρίζεται πως έχει δει το δέρμα της να αλλάζει “τόνο” και να γίνεται πιο σκούρο σε σχέση με το χλωρό δέρμα που είχε πριν ξεκινήσει τη μεγάλη κατανάλωση καρότων.

Οι ειδικοί ωστόσο, σύμφωνα με τη Daily Mail αναφέρουν πως το κόλπο δεν είναι επικίνδυνο αλλά δεν προσφέρει όντως ένα μαυρισμένο δέρμα! Αντιθέτως, η απόχρωση που εμφανίζει το δέρμα είναι πιο πορτοκαλί και δεν θα δεις το μαύρισμα που επιθυμείς!

Οποιοδήποτε τρόφιμο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτίνη, όπως είναι τα μάνγκο, τα βερίκοκα, η γλυκοπατάτα και άλλα μπορούν να δώσουν ένα πιο πορτοκαλί χρώμα στο δέρμα.

Μπορείς να καταναλώσεις καρότα αλλά να ξέρεις πως δε θα κάνουν κάποιο θαύμα!

Τσέκαρε και αυτά: