Meta

Πρόκειται να γίνουν αλλαγές στις εφαρμογές της Meta, με μία νέα επιλογή που θα εμφανιστεί σε όλους τους Ευρωπαίους χρήστες, κάτι που η εταιρία αναγκάστηκε να κάνει, λόγω των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Αυτή η νέα επιλογή θα είναι να πληρώνεις ένα ποσό προαιρετικά, ωστόσο θα έχεις πλεονεκτήματα. Συγκεκριμένα, θα αφαιρεί όλες τις διαφημίσεις στο Instagram και στο Facebook. Όσοι κάνουν την εγγραφή μέσω browser θα πληρώνουν €9.99 το μήνα, σε αντίθεση με όσους εγγραφούν μέσω της iOS ή Android εφαρμογής, που θα πληρώνουν €12.99 ανά μήνα εξαιτίας των τελών που επιβάλλει η Apple και η Google.

Σημειώνεται ότι η εταιρία του Mark Zuckerberg έχει εδώ και καιρό μπλεξίματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού γι’αυτό τον λόγο δεν έχει κάνει ακόμη διαθέσιμο το νέο κοινωνικό δίκτυο Threads στις χώρες της Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή, η Meta έχει δεχθεί πρόστιμο 1.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ιρλανδική αρχή Data Protection Commission, επειδή μετέφερε τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών στις ΗΠΑ, γεγονός που παραβίασε το GDPR.

Έτσι, με τη νέα συνδρομή προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις πρακτικές της Meta, σχετικά με τις στοχευμένες διαφημίσεις και τη συλλογή δεδομένων. Δηλαδή, με τα €9.99 το μήνα είναι σαν να προστατεύεις περισσότερο τα προσωπικά σου δεδομένα.

Τσέκαρε και αυτά:

Θέατρα Αθήνα: Οι Άθλιοι στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού 

Μαρία Κορινθίου: Η γκάφα που έκανε μπροστά στις κάμερες