Μετωποκρoταφική άνοια

Μια σπάνια μορφή άνοια θεωρείται η μετωποκρoταφική άνοια με την οποία διαγνώστηκε πρόσφατα ο πασίγνωστος ηθοποιός Μπρους Γουίλις και όλοι ψάχνουν να βρουν τι είναι και ποια είναι τα συμπτώματα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Σύμφωνα με τους ειδικούς γιατρούς που ασχολούνται με τις παθήσεις του εγκεφάλου και τις νευρολογικές παθήσεις, πρόκειται για την τέταρτη πιο συχνή μορφή άνοιας και έχει πολλές ιδιαιτερότητες καθώς εμφανίζεται σε νεαρές ηλικίες και όχι μόνο σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Το κύριο χαρακτηριστικό της εν λόγω πάθησης είναι πως ατροφεί ο μετωπιαίος ή ο κροταφικός λοβός του εγκεφάλου και εμφανίζονται διαφόρων ειδών διαταραχές.

Μετωποκρoταφική άνοια – Κάποιες από αυτές είναι : 

  1. Διαταραχή στη συμπεριφορά
  2. Διαταραχή στην προσωπικότητα
  3. λεκτική διαταραχή
  4. Υπάρχουν και πολύ σπάνιες μορφές όπου εμφανίζονται διαταραχές στην κίνηση και στην ομιλία!

Δυστυχώς , πρόκειται για μια πάθηση για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία και δίνεται από του ειδικούς φαρμακευτική αγωγή ενώ γίνονται και προσπάθειες με λογοθεραπευτές και ψυχολόγους για να αντιμετωπιστεί πιο μαλακά!

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα που εξετάζουν οι νευρολόγοι είναι η δυσκολία στην ομιλία και οι διάφορες διαταραχές στη συμπεριφορά οι οποίες πολλές φορές παρερμηνεύονται και πολλοί θεωρούν πως πρόκειται για ψυχολογικές διαταραχές.

Αρχικά γίνεται μια σειρά από εξετάσεις σε μαγνητικό τομογράφο και οι γιατροί εξετάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και έπειτα συνεχίζουν με άλλες εξετάσεις.

Όταν ένας άνθρωπος διαγνωστεί με τη συγκεκριμένη πάθηση, πρέπει να λάβει άμεσα βοήθεια από ειδικούς όπως και η οικογένεια του διότι είναι ένα πολύ δύσκολο ψυχολογικό ταξίδι και όσο περνά ο καιρός γίνεται ακόμη πιο δύσκολη η διαχείριση του και χρειάζεται 24ωρη βοήθεια.

Ότι σας παρουσιάζουμε είναι basic πληροφορίες. Οι γιατροί και ειδικά οι νευρολόγοι είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να λύσουν και να μιλήσουν πάνω στα θέματα υγείας και πάντα αυτούς πρέπει να συμβουλευόμαστε.

Τσέκαρε και αυτά: