μπάνιο

Η καθαριότητα στο μπάνιο είναι το Α και το Ω για τη διασφάλιση της υγείας και της υγιεινής σε ένα σπίτι, ωστόσο μπορεί να μην γνωρίζετε πως να καθαρίζετε και απολυμαίνετε τα πάντα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Γι’ αυτό τον λόγο σας έχουμε μερικές συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε το μπάνιο σας:

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα. Δηλαδή ένα καλό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, ένα απολυμαντικό λεκάνης, μπανιέρας και νιπτήρα. Παράλληλα, πρέπει να έχετε μία βούρτσα απολέπισης και μια βούρτσα τουαλέτας για την αντιμετώπιση σκληρών λεκέδων και μούχλας.

Αφού έχετε όσα χρειάζεστε, προχωράμε στο συμμάζεμα. Αφαιρούμε από τον χώρο όσα δεν πρέπει να είναι εκεί.

Έπειτα ξεκινάτε από την τουαλέτα, δηλαδή βάζετε το καθαριστικό από μέσα και το αφήνετε να δράσει για όσο αναφέρει ότι χρειάζεται η συσκευασία. Μόλις περάσει ο χρόνος παίρνετε την βούρτσα για να τρίψετε τη λεκάνη και κάτω από το χείλος. Τέλος, τραβήξτε το καζανάκι για να την ξεπλύνετε.

Επόμενο βήμα είναι το ντουζ και η μπανιέρα, όπου ψεκάζετε το καθαριστικό και το αφήνετε να δράσει για λίγα λεπτά. Έπειτα με την βούρτσα απολέπισης καθαρίζετε τυχόν σκληρούς λεκέδες ή μούχλα και σκουριά. Ξεπλένετε με νερό, ωστόσο μετά στεγνώστε με ένα πανί για να μην δημιουργηθούν άλατα.

Για τον νιπτήρα, τον πάγκο και άλλες επιφάνειες, χρησιμοποιούμε το καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, το οποίο ψεκάζουμε στις επιφάνειες και σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανί. Δίνουμε περισσότερη βάση στις περιοχές γύρω από τη βρύση και τις λαβές, που μπορεί να φιλοξενούν μικρόβια και βακτήρια.

Για να απολυμάνετε το μπάνιο χρησιμοποιήστε απολυμαντικό σπρέι ή μαντηλάκια σε όλες τις επιφάνειες, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε τον χρόνο που αναφέρει η συσκευασία για να έχει την επιθυμητή δράση.

Τσέκαρε και αυτά:

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Η αποκάλυψη για την απιστία σε σχέση της

Monday blues: Τι είναι και πώς να τα ξεπεράσεις