Νάρκισσος

Το να μπει ένας νάρκισσος στη ζωή μας είναι πολύ εύκολο, καθώς έχουν την ιδιότητα να “πουλήσουν” τον εαυτό τους ως καλό και να παρουσιάσουν μία ανύπαρκτη εκδοχή του, η οποία δε συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Για έναν νάρκισσο είναι πολύ δύσκολο να ζητήσει συγγνώμη, καθώς “περιέχει” κάποια χαρακτηριστικά όπως η μετάνοια, η παραδοχή του λάθους και η επανόρθωση, που είναι βασικά στοιχεία μία “συγγνώμης”.

Πώς ζητάει συγγνώμη ένας νάρκισσος

Ένας νάρκισσος σίγουρα δεν μπορεί να ζητήσει εύκολα συγγνώμη και ο τρόπος που επιλέγουν να το κάνουν μόνο μετάνοια δε δείχνει, ακόμη κι αν έχουν κάνει το μεγαλύτερο λάθος.

Οι άνθρωποι με ναρκισσιστικά στοιχεία στον χαρακτήρα τους δυσκολεύονται να παραδεχτούν τα λάθη τους και συνήθως επιλέγουν να αποφεύγουν τις ευθύνες των πράξεών τους, να ακυρώσουν ή μειώσουν τα συναισθήματα του άλλου ή ακόμα και να δημιουργήσουν τύψεις στο άτομο που είναι μαζί.

Μερικά παραδείγματα μίας “συγγνώμης” ενός νάρκισσου:

«Συγγνώμη, αλλά εσύ το πήρες λάθος»
«Συγγνώμη, που νιώθεις έτσι»
«Σου έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη, απλώς ξεπέρασε το»
«Ξέρεις πολύ καλά ότι εγώ δεν θα σε πλήγωνα ποτέ»
«Δεν μου αρέσει που πιστεύεις αυτά για μένα και με βάζεις σε θέση να απολογηθώ. Οι πραγματικά κοντινοί μου, ξέρουν πολύ καλά με τι άνθρωπο έχουν να κάνουν»
«Με κούρασες, συγγνώμη, οκ;»
«Είσαι υπερβολικά ευαίσθητ@, δεν υπάρχει τόσο σημαντικός λόγος να ζητήσω συγγνώμη. Ξεκόλλα».

Τσέκαρε και αυτά:

Συνταγή για ζυμαρικά φούρνου: Εύκολη και γρήγορη 

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Ζορίστηκα τελευταία αλλά τώρα είμαι καλά