Netflix

To Netflix μέχρι στιγμής έχει στον κατάλογό του με τα βιντεοπαιχνίδια ανεξάρτητους τίτλους όπως τα “Kentucky Route Zero”, “Oxenfree” και “Spiritfarer”.

Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει καθώς θα δοκιμάσει την υπηρεσία παιχνιδιών cloud στις ΗΠΑ, μετά από περιορισμένες δοκιμές στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία επιτρέπει στα μέλη να παίζουν τα παιχνίδια της σε έξυπνες τηλεοράσεις και συσκευές που συνδέονται με την τηλεόραση και να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο ως χειριστήριο παιχνιδιών.

Σύμφωνα με το Wall Street Journal, το Netflix φέρεται να θέλει να προσθέσει στην πλατφόρμα πασίγνωστα βιντεοπαιχνίδια όπως το franchise “Grand Theft Auto” της Rockstar. Δηλαδή, υπάρχει συζήτηση για κυκλοφορία “ενός παιχνιδιού” από το franchise μέσω μιας συμφωνίας αδειοδότησης στην πλατφόρμα τους.

Ακόμα δεν έχουν αποκαλύψει ποιο, όμως οι φήμες είναι πάρα πολλές και έντονες για το “Grand Theft Auto 6”.

Βλέποντας ως άμεσο ανταγωνισμό σε άλλες υπηρεσίες streaming gaming cloud, όπως το Xbox Cloud Gaming και το Nvidia GeForce Now, το Netflix εργάζεται επίσης σε ένα AAA παιχνίδι με τον πρώην εκτελεστικό παραγωγό Chacko Sonny.

Παράλληλα, σχεδιάζουν επίσης να κυκλοφορήσουν παιχνίδια για κινητά που βασίζονται σε σειρές τους όπως το “Squid Game” και “Wednesday” τους επόμενους μήνες, ενώ συζητούνται παιχνίδια που βασίζονται στα “Extraction” και “Black Mirror”.