Ντοκιμαντέρ

Η αποκαλυπτική σειρά ντοκιμαντέρ «Disaster Theories» των Antenna Studios που προβάλλεται αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+, συνεχίζει να συγκεντρώνει διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, το 3o καθηλωτικό επεισόδιο «Disaster Theories- Ο πλανήτης φλέγεται», επιλέχθηκε στο τμήμα Πλατφόρμα+ του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2024, που ξεκινάει, την Πέμπτη 7 Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Άξιο αναφοράς, είναι οι βραβεύσεις του με το Χρυσό Βραβείο στο πλαίσιο του «Handle Climate Change Film Festival 2023» στην Κίνα και το «Best Green & Environment Film Award» στις Βρυξέλλες, για την αποτύπωση της ζοφερής πραγματικότητας των φυσικών καταστροφών, οι οποίες πλήττουν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και οι σημαντικές υποψηφιότητες σε διεθνή φεστιβάλ στην Ιταλία, τη Δανία και την Αλγερία.

Επίσης, το 1ο επεισόδιο με τίτλο «Disaster Theories- Από τα έγκατα της Γης» απέσπασε το 3 ο Βραβείο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας.

Τα 4 συγκλονιστικά επεισόδια του «Disaster Theories», με αφήγηση του Βασίλη Μπισμπίκη, αφορούν μαρτυρίες ανθρώπων, που βίωσαν τη σαρωτική δύναμη της φύσης και αναλύσεις κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων, που παρακολουθούν τις ταχύτατες μεταβολές των συνθηκών επιβεβαιώνουν τα χειρότερα σενάρια.

Σεισμοί, τσουνάμι, κυκλώνες, αιφνίδιες πλημμύρες, πυρκαγιές… κάποτε ήταν θεωρίες καταστροφής, αλλά σήμερα αποτελούν πραγματικότητα.

Όλος ο κύκλος του «Disaster Theories» είναι διαθέσιμος αποκλειστικά στο ANT1+ με εγγραφή στο www.antennaplus.gr

Συντελεστές
Αφήγηση: Βασίλης Μπισμπίκης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τζέτζας
Σενάριο-έρευνα: Έμυ Δημητρακοπούλου
Επιστημονικός Σύμβουλος: Νίκη Ευελπίδου
Εκτέλεση Παραγωγής: Antenna Studios