Πασχαλινά κουλούρια

Πασχαλινά κουλούρια : Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας μπαίνουν στην κουζίνα και δημιουργούμε πολλές νηστίσιμες συνταγές οι οποίες αρέσουν σε όλους και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από όλες τις υπόλοιπες που φτιάχναμε προ Σαρακοστής.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Τα κουλούρια είναι από τα εδέσματα που δημιουργούνται κάθε χρονιά, πριν το Πάσχα και δεν είναι λίγοι οι νοικοκυραίοι οι οποίοι θέλουν να φτιάξουν συνταγές οι οποίες είναι νηστίσιμες! Και επειδή είσαι σίγουρα ένας από αυτούς, σου έχουμε μια συνταγή η οποία θα σε ενθουσιάσει και είναι ότι πρέπει για να φτιάξεις κουλούρια με τα οποία θα συνοδεύσεις το πρωινό σου καφεδάκι.

Τι θα χρειαστείς 

  • 120 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και δυο μανταρίνια
  • 1,5 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μισή κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 130 γραμμάρια χυμό πορτοκάλια σουρωμένο
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  •  5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

Πάμε στην παρασκευή 

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τις ζάχαρες, το ξύσμα , το μπέικιν, τη βανίλια και ανακατεύουμε
  • Σε ένα ποτήρι πάνω από το μπολ ανακατεύουμε το χυμό με τη σόδα και ρίχνουμε στο μπολ όπου και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε
  • Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και αφυπνίζει η ζύμη μας είναι εύπλαστη σχηματίζουμε κουλούρια στο μέγεθος και το σχήμα που θέλουμε!
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς

Tσέκαρε και αυτά: