Πελέ

Ο Πελέ, ο μεγάλος θρύλος του ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια του και στην παγκόσμια κοινότητα, καθώς ήταν αγαπητός σε όλους.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ

Το κανονικό όνομα του πασίγνωστου ποδοσφαιριστή ήταν Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο και μεγάλωσε στη Βραζιλία όπου και έμαθε για την τέχνη του ποδοσφαίρου από τον πατέρα του ο οποίος ήταν επίσης ποδοσφαιριστής.

Το όνομα “Πελέ” είναι στην ουσία ένα παρατσούκλι το οποίο του το κόλλησε ένας συμμαθητής του στο σχολείο και τιμωρήθηκε καθώς τσακώθηκε με τον άνθρωπο που του έδωσε το όνομα με το οποίο θα γινόταν παγκοσμίως γνωστός.

Για την προέλευση του ονόματος υπάρχουν δυο εκδοχές: 

#1. Ο “μύθος” λέει πώς αποκαλούσε τον αγαπημένο παίκτη ο οποίος ήταν τερματοφύλακς της Βάσκο Ντεμπυσσύ Γκάμα, “Πιλέ” και όχι “Μπιλέ” και έτσι του έμεινε. Δεν του άρεσε που τον αποκαλούσαν έτσι αλλά σύμφωνα με έναν θεολόγο που είχε μιλήσει μαζί του, του είπε πως το όνομα του υπάρχει στη Βίβλο και σημαίνει “θαύμα” .

#2.Ο άλλος “μύθος” αναφέρει πώς έπαιζε μια μέρα ποδόσφαιρο και πως μαζί με τους φίλους του χρησιμοποιούσαν μια μπάλα που είχαν φτιάξει με πανιά και χαρτιά. Κάποια στιγμή βρέθηκε μπροστά του μια ξεφούσκωτη δερμάτινη μπάλα και έτσι τον αποκάλεσαν “pele” που σημαίνει δέρμα σε πολλές γλώσσες που έχουν λατινική προέλευση!

Ο ίδιος, βέβαια, είχε επιμείνει πολλές φορές σε συνεντεύξεις του λέγοντας πως δε γνωρίζει πως προέκυψε αυτό το όνομα!

Τσέκαρε και αυτά

Πρωτοχρονιά 2023 : Το μενού του “St’ Astra” restaurant!

Έλενα Παπαρίζου : Το νέο της τραγούδι