Περιστέρι φαγητό

Περιστέρι Φαγητό: Η ταβέρνα είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά μέρη που μπορείς να φας στην Ελλάδα και το πιο αντιπροσωπευτικό σημείο είναι η Μυρτιά.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Αυτό το μέρος αξίζει για πολλούς λόγους αλλά κυρίως για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι τι σημαίνει ταβέρνα και τι σημαίνει αξιοπρεπής μερίδα φαγητού.

Και όταν λέμε αξιοπρεπής εννοούμαι σχεδόν γιγάντιες! Όποτε η Μυρτιά στο Περιστέρι έχει να επιδείξει πέρα από το σωστό ψήσιμο και το άψογο μαγείρεμα, τις μερίδες που το μέγεθος τους είναι εξωπραγματικό σε κάποιες περιπτώσεις.

Όσοι επισκεφτούν τη Μυρτιά στην οδό Αγίας Παρασκευής 24 στο Περιστέρι δεν πρέπει να ξεχάσουν να δοκιμάσουν το γεμιστό μπιφτέκι γίγας για να νιώσουν πως το υπέροχο τυρί τρελαίνει τον ουρανίσκο μας.

Βέβαια αυτό είναι ένα μόνο από τα υπέροχα πιάτα στη Μυρτιά. Για τους πολύ μερακλήδες όμως άλλος είναι ο μεζές. Το συκώτι γάλακτος που είναι διάσημο σε όλα τα δυτικά προάστια και όχι μόνο. Αυτός ο μεζές είναι ο ιδανικός για να καταλάβει κανείς πως οι άνθρωποι στη Μυρτιά ξέρουν να ψήνουν.

Το ίδιο θα διαπιστώσει κανείς εάν δοκιμάσει τις γνωστές μπριζόλες του μαγαζιού. Είτε χοιρινές, είτε μοσχαρίσιες θα γλείφετε και τα δάκτυλά σας και ιδιαίτερα για τους απαιτητικούς θα διαπιστώσουν με χαρά πως οι τηγανητές πατάτες δεν είναι “προκάτ” αλλά κομμένες στο χέρι.

Και ακόμα κι αν το ξεχάσετε οι άνθρωποι στη Μυρτιά δεν θα το ξεχάσουν και θα σας φέρουν το τραγανό ψωμί με ρίγανη ψημένο στη σχάρα.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς στη Μυρτιά στο Περιστέρι ακόμα και ο πιο απαιτητικός θα φάει βασιλικά και θα το θυμάται μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναπάει! Και πιστέψτε με δεν θα αργήσει η δεύτερη φορά… και η τρίτη… και η τέταρτη κτλ!

by Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Τσέκαρε και αυτά :