Πλυντήριο ρούχων

Το πλυντήριο ρούχων είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχουμε μέσα στο σπίτι, αλλά θέλει κι αυτό φροντίδα ειδικά από τις τρίχες και τα χνούδια.

Τρίχες και χνούδια μπορεί να αλλοιώσουν την αποδοτητικότητα του πλυντηρίου ρούχων και μάλιστα να προκαλεί και δυσάρεστες μυρωδιές.

Και αυτά υπάρχουν ειδικά εάν μέσα στο σπίτι υπάρχουν κατοικίδια που κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Για να καθαρίσετε τον κάδο από όλα αυτά αρκεί να κάνετε μία πλύση με ζεστό νερό και λευκό ξύδι. Το ξίδι πρέπει να το βάλετε εκεί στη θήκη του απορρυπαντικού και κάντε μία πλύση σε θερμοκρασία 60 βαθμών.

Μετά την πλύση πρέπει να πάρετε ένα πανάκι ιδανικά με μικροίνες και πάλι με λευκό ξίδι να καθαρίσετε τις εσωτερικές επιφάνειες του κάδου έτσι ώστε να μαζέψετε ότι έχει μείνει από χνούδι ή τρίχες.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Πάλι με ένα τέτοιο πανί θα πρέπει να τραβήξετε το λάστιχο του πλυντηρίου προς τα έξω και να καθαρίσετε και εκεί με το ξιδι.

Εν συνεχεία δεν θα πρέπει να ξεχνάτε και την πόρτα του πλυντηρίου όπου εκεί το πιστεύετε ή όχι προσκολλώνται χνούδια και τρίχες και εν συνεχεία θα βρεθούν ξανά στον κάδο του πλυντηρίου.

Φυσικά θα πρέπει μετά από αυτό τον καθαρισμό όταν κάνετε ξανά πλύση, θα πρέπει να καθαρίσετε τα ρούχα σας από χνούδια και τρίχες πριν τα βάλετε στον κάδο του πλυντηρίου σας.

Ένα κόλπο για να διώχνετε από το πλυντήριο ρούχων τα χνούδια και τις τρίχες είναι να βάλετε κατά την πλύση μέχρι τρία μωρομάντηλα, τα οποία θα καταφέρουν να τραβήξουν χνούδια και τρίχες πάνω τους και μακριά από τα ρούχα σας.

Τσέκαρε κι αυτά: