Primatron

Το “Locomotive” είναι το νέο σινγκλ των Primatron, ένα metal project από τη Curitiba/Brazil της οποίας ο ήχος δεν περιορίζεται μόνο σε ένα στυλ ή υποείδος, αλλά ρέει φυσικά μεταξύ βιομηχανικού μετάλλου και αποχρώσεων ακραίου μετάλλου – όλα αυτά ενώ είναι ένα έργο που πάντα στοχεύει στη δημιουργία μουσικής με ατμόσφαιρα που αντικατοπτρίζει το οδυνηρό κλίμα της ζωής σε μια εποχή συνεχούς κρίσης.

Αυτό είναι το πνεύμα του Primatron, να κάνει καθαρτική μουσική που αντανακλά το πνεύμα των καιρών μας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το νέο single “Locomotive” έχει μια πολύ ισχυρή συνοχή μεταξύ των διαφορετικά περάσματα, εκτός από πολύ επιθετικό και βαρύ. «Καθώς κάνετε περισσότερη εξάσκηση στο στούντιο, κάποιες πτυχές της ηχογράφησης γίνονται πιο εύκολο και μπορεί κανείς να επικεντρωθεί στους άλλους. Νομίζω ότι αυτό γίνεται αντιληπτό στα φωνητικά μελωδίες, στην πολυπλοκότητα των riff των στίχων, στις αλλαγές ρυθμού… Ι Νομίζω ότι κάθε μουσικός πιστεύει ότι η πιο πρόσφατη δημιουργία του είναι η καλύτερή του μέχρι εκείνο το σημείο, οπότε μπορεί να είμαι προκατειλημμένος να το πω αυτό. Αλλά ακόμα κι έτσι, θα το πω, είναι το καλύτερο τραγούδι από το έργο Primatron μέχρι στιγμής. Και νομίζω ότι είναι ωραίο αυτό αυτό το τραγούδι δείχνει ότι το βάρος και η επιθετικότητα είναι στα riff και όχι μόνο εξαρτώνται από πολύ χαμηλά κουρδίσματα», λέει ο Diogo, δημιουργός του έργου.

Το έργο ξεκίνησε με κάποια riff που ο Diogo είχε ήδη γράψει μερικά πριν από καιρό, μερικά από τα οποία είχαν παρουσιαστεί ακόμη και σε άλλα έργα στο στις οποίες συμμετείχε, όπως Machina Animata και Shadow Maze. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Ντιόγκο είχε χρόνο να δουλέψει σε περισσότερα riff, να συνθέσει μουσική και αρχίστε να φτιάχνετε μερικούς στίχους.

Και στις αρχές του 2022, όταν είχε ήδη κάποια τραγούδια όλα παρά τελειωμένα, αυτός αποφάσισε να αρχίσει να ηχογραφεί αυτό που αργότερα έγινε κομμάτια για το EP «Night Πέφτει Βαρύ». Όλα τα κομμάτια είναι παραγωγή και ηχογράφηση από τον Aly Fioren, κιθαρίστα για τα βραζιλιάνικα συγκροτήματα Urvolk, Carttada, Sad Theory και ιδιοκτήτης των Funds Στούντιο Κατοικίας.

Τσέκαρε το εδώ!

Το όνομα Primatron προέκυψε κατά την ανάγνωση ειδήσεων τεχνολογίας σε α εφημερίδα. Η αλληλεξάρτηση ανθρώπου και μηχανής, που έγινε όλο και πιο ξεκάθαρος καθώς ηχογράφησε το EP, του έδωσε την ιδέα να σκεφτεί ένα όνομα που θα αντικατοπτρίζει ένα συγκεκριμένο άγχος με αυτή τη διαδικασία να γίνεται λιγότερο και λιγότερο αυτόνομη σε σχέση με την τεχνολογία.

Τσέκαρε και αυτά :

Εύα Καϊλή : Όταν “απήγγειλε” Νίκο Βουρλιώτη

Κέιτ Μίντλετον : Οι κακές fashion στιγμές στο TikTok