Σάντουιτς

Πριν λίγο καιρό το Wagyu Katsu Sando είχε γίνει viral στο Instagram και έχει χαρακτηριστεί από τα πιο premium σάντουιτς που υπάρχουν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το σάντουιτς:

180 γρ. κρέας από μοσχάρι wagyu, περίπου 2 εκ. σε πάχος

4 φέτες λευκό ψωμί του τοστ, ιδανικά Japanese Milk Bread

2 αυγά

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. πάνκο ή γαλέτα

αλάτι kosher

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

κραμβέλαιο (Canola Oil), για το τηγάνισμα

1 φλ. σάκε

1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

3 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. Worcestershire Sauce

2 κ.σ. κέτσαπ

1/4 φλ. Oyster Sauce

 

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνεις την σάλτσα, αφού βάλεις τις σκόνες σκόρδου και κρεμμυδιού με το σάκε σε ένα κατσαρολάκι. Τα μαγειρεύεις για 2′ σε μέτρια φωτιά, μέχρι η υφή του να μοιάζει με σιρόπι.

Το βγάζεις από τη φωτιά και συμπληρώνεις το μέλι, την oyster sauce, τη Worcestershire sauce και το κέτσαπ. Ξαναβάζεις το κατσαρολάκι στη φωτιά και μαγειρεύεις για ακόμη 2 λεπτά.

Έπειτα προετοιμάζεις το μοσχάρι, χωρίζοντάς το σε δύο μερίδες και ζεσταίνεις canola oil σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτεις αλατοπίπερο.

Βάζεις το κρέας στο αλεύρι, χτυπάς τα 2 αυγά σε ένα μπολ και το ρίχνεις το πάνκο, και αφού αλεύρωσες το κρέας το βουτάς σε αυτό το μείγμα, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές του.

Τηγανίζεις το κρέας και αλλάζεις πλευρό ανά 1λεπτό μέχρι να πάρει ένα βαθύχρυσο χρώμα και το μεταφέρεις σε χαρτί κουζίνας.

Βάζεις αλάτι kosher στο μαγειρεμένο κρέας και ρίχνεις επάνω του τη σάλτσα.

Τοποθετείς το κρέας ανάμεσα στις φέτες ψωμιού, οι οποίες προηγουμένως έχουν φρυγανιστεί ελαφρώς και το σάντουιτς είναι έτοιμο.

Τσέκαρε και αυτά:

Γουακαμόλε: Η συνταγή για την τέλεια σάλτσα 

Τίτος Λαχανάς: Το βιογραφικό, η ηλικία, το Instagram και το Fame Story