Σχέση

Όλες οι ερωτικές σχέσεις έχουν τις δυσκολίες τους, οπότε τα άτομα μέσα σε αυτή θα χρειαστεί να τις αντιμετωπίσουν και να συζητήσουν αυτά που τους απασχολούν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Παρ΄όλα αυτά, σύμφωνα με τον θεραπευτή, Jeff Guenther, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημάδι που δείχνει ότι μία σχέση φτάνει στο τέλος της. Σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok αναφέρει ότι:

«Ως θεραπευτής, μπορώ σχεδόν να εγγυηθώ ότι μια σχέση δεν θα διαρκέσει αν δω αυτό το ένα πράγμα να συμβαίνει. Αν ο ένας σύντροφος καταβάλλει συνεχώς περισσότερη δουλειά, περισσότερη προσπάθεια από τον άλλον».

Ο Jeff Guenther ανεβάζει συχνά βίντεο για τις ανθρώπινες και ερωτικές σχέσεις, και αυτή την φορά ανέφερε, ότι όταν συμβαίνει αυτό ανατρέπεται η ισορροπία ανάμεσα στο ζευγάρι και δημιουργούνται προβλήματα. Όπως περιέγραψε, ο σύντροφος που προσπαθεί περισσότερο από τον άλλο, θα αρχίσει να νιώθει αγανακτισμένος, αλλά και νευριασμένος, επειδή ο σύντροφός του δεν προσπαθεί το ίδιο. Μάλιστα, είπε επίσης ότι ο σύντροφος που δεν κάνει προσπάθειες να κρατήσει την σχέση πιθανότατα θα αισθανθεί έκπληξη όταν θα έρθει το τέλος

«Ο σύντροφος που δεν κατέβαλε τόση προσπάθεια θα σοκαριστεί», ανέφερε ο θεραπευτής. Ο Jeff Guenther έδωσε μία συμβουλή και “τροφή για σκέψη” στα ζευγάρια: «Γίνε ειλικρινής με τον εαυτό σου. Είσαι εσύ που καταβάλει λιγότερη προσπάθεια; Αν δεν αλλάξεις αυτό θα μπορούσε να σημαίνει καταστροφή».

Όπως ήταν αναμενόμενο, αρκετοί χρήστες σχολίασαν κάτω από το βίντεο  και μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες.

«Είναι εξουθενωτικό να εκφράζεις συνεχώς τις ανησυχίες σου γιατί τίποτα δεν αλλάζει και απλώς το βάζουν κάτω από το χαλί», έγραψε ένας χρήστης.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο κομμάτι του γιατί εγκατέλειψα τον πρώην αρραβωνιαστικό μου. Ανεξάρτητα από το πόσο προσπάθησα να επικοινωνήσω και να είμαι κατανοητή, τίποτα δεν άλλαξε», σχολίασε ένας άλλος χρήστης.

«Αυτό ίσχυε για τη σχέση μου. Ωστόσο εγώ ήμουν αυτός που κατέβαλα περισσότερη προσπάθεια και σοκαρίστηκα όταν ο σύντροφός μου που δεν προσπαθούσε τερμάτισε την σχέση», ξεκαθαρισε άλλος.

Τσέκαρε και αυτά:

Θέατρα Αθήνα: Οι Άθλιοι στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού 

Μαρία Κορινθίου: Η γκάφα που έκανε μπροστά στις κάμερες