Σχέσεις

Πολλές φορές παρατηρούμε ζευγάρια τα οποία βρίσκονται σε σχέσεις να έχουν κοινά χαρακτηριστικά! Μερικές φορές, μάλιστα, γίνεται και η ερώτηση “Μήπως είστε αδέρφια”;.

Ένας νέος και “κινηματογραφικός” όρος έχει προστεθεί στον λεξικό των σχέσεων και πολλοί πλέον χρησιμοποιούν τη λέξη “Dopplebanger” για να περιγράψουν μια συγκεκριμένη κατάσταση.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Σύμφωνα με το Urban Dictionary, ο συγκεκριμένος όρος αναφέρεται σε έναν άνθρωπο ο οποίος νιώθει έλξη για άτομα τα οποία του μοιάζουν εμφανισιακά αλλά και στην αισθητική.

Όπως αναφέρουν πολλοί ειδικοί υπάρχει λόγος για τον οποίο κάποιοι άνθρωποι θέλουν να συναναστρέφονται ερωτικά με άτομα τα οποία τους μοιάζουν! Αυτό συμβαίνει διότι μπορεί υποσυνείδητα να υπάρχει μια ανάγκη να αποκτηθούν απόγονοι οι οποίοι θα συνεχίσουν τη γενιά τους!

 

Μια καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, η Μπεθ Ριμπάσκι, αναφέρει πως μπορεί επίσης να θέλουμε ανθρώπους που μας μοιάζουν γιατί αισθανόμαστε πιο άνετα και πως αν επιλέγουμε πολύ ελκυστικούς ανθρώπους σημαίνει πως νιώθουμε και εμείς ότι είμαστε ελκυστικοί.

Στις σχέσεις είναι συχνό το φαινόμενο να αναπτύξουν τα ζευγάρια τις συνήθειες που έχει ο σύντροφος τους! Ωστόσο, είναι κάτι τελείως διαφορετικό το κομμάτι του “Dopplebanger” καθώς αφορά περισσόετρο στην εμφάνιση! 

Tσέκαρε και αυτά: