Σχέσεις

Είναι τουλάχιστον κουτό να θεωρεί κάποιος στη σημερινή εποχή πως τα social media δεν μπορούν να επηρεάσουν τις σχέσεις. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες τα social media επηρεάζουν και μάλιστα ιδιαίτερα.

Εκεί οι communication expert αναφέρουν πως μέσα από τα social media κάποιοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να διαβάζουν τους άλλους και κάποιοι όχι. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν διαθέτουν υψηλό επίπεδο κοινωνικής νοημοσύνης όπως υπήρχε παλιότερα χωρίς τα social media και άρα αυτό σημαίνει πως το να δημιουργηθεί μία δυνατή σχέση και ισχυρή πλέον χρειάζεται περισσότερο χρόνο από ότι παλιότερα.

Ουσιαστικά είναι αδύνατον να καταφέρουμε να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο που μας ενδιαφέρει όταν δεν κοιτάμε το πρόσωπό του, αλλά την οθόνη ενός κινητού βλέποντας ειδοποιήσεις ή κάνοντας για παράδειγμα scroll στο Instagram.

Για αυτό οι ειδικοί επισημαίνουν πως απαιτείται τεράστια προσοχή στα social media ειδικά στα πρώτα στάδια μιας σχέσης.

Προειδοποιούν μάλιστα πως εάν η προσοχή είναι στραμμένη στα social media δεν θα γνωρίσεις ποτέ πραγματικά το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει γιατί ο νους σου θα είναι στα likes. Επίσης, προβληματική μπορεί να υπάρξει και η επικοινωνία ενός νέου ζευγαριού μέσω γραπτών μηνυμάτων γιατί ο γραπτός λόγος μπορεί να είναι παρεξηγήσιμος. Για αυτό προτείνετε πάντα μία ξεκάθαρη στάση στα γραπτά μηνύματα.

Αυτό που έχει κομβική σημασία είναι το ποστάρισμα.  Ξανασκέψου πολύ τι θα ποστάρεις ειδικά εάν είναι κάτι προσωπικό και με διφορούμενο μήνυμα ή υπονοούμενο. Η ιδιωτική σας ζωή στα πρώτα στάδια μιας σχέσης πρέπει να θωρακίζεται καλά για να μην μπορεί κανείς να παρεισφρήσει και ειδικά όταν ένα ποστάρισμα μπορεί να είναι αμφιβόλου νοήματος.

Απέφυγε λοιπόν σχόλια κυριευμένα από συναίσθημα, φωτογραφίες που δημιουργούν λάθος εντυπώσεις για εσάς και στον άνθρωπο που θέλετε να γνωρίσετε και στους άλλους.  Άλλωστε όλοι οι social media experts κατά καιρούς προειδοποιούν πως ο κόσμος των social δεν είναι αγγελικά φτιαγμένος.

Κράτα τους αγαπημένους ανθρώπους και σε απόσταση ασφαλείας και στη θέση που τους αξίζει. Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί τους κάντε το με το παραδοσιακό τηλέφωνο και μην αφήνετε να φεύγουν σχόλια στα social media που θα προκαλέσουν ερωτήματα στον νέο άνθρωπο στη ζωή σας. Μην ξεχνάτε οι φίλοι σας σας ξέρουν καλά, εκείνος ή εκείνη όμως καθόλου.