Σχέσεις

Οι ερωτικές σχέσεις είναι κομμάτι της ζωής και σίγουρα θα πρέπει να κάνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων χαρούμενη και όχι μίζερη.

Οι περισσότεροι έχουν βρεθεί σε τοξικό περιβάλλον μέσα στις σχέσεις τους, ακόμα και χωρίς να το καταλάβουν, και πολλές φορές είναι δύσκολο να βγεις από αυτή.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που είναι φανερά, όπως η σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία, αλλά και κάποια καλά κρυμμένα.

Πώς να καταλάβεις ότι είσαι σε μία τοξική σχέση

Όταν είσαι θύμα Gashlighting

Μέσω του Gashlighting,  ο άνθρωπος που είσαι μαζί προσπαθεί να σε πείσει να αμφισβητήσεις τα πιστεύω σου, ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Διαρκώς προσπαθούν να σε βγάλουν “τρελό” μέχρι και για κάτι που είδες με τα μάτια σου και έχουν την ικανότητα πολλές φορές να το καταφέρνουν.

Όταν οι λέξεις “ηρεμία” και “ευτυχία” γίνονται άγνωστες

Αν είσαι με ένα άτομο και δεν μπορείς να βρεις την ηρεμία σου, λόγω των πράξεών του πιθανώς να βρίσκεσαι σε μία τοξική σχέση.

Ακόμα, συχνά οι χειριστικοί άνθρωποι προσπαθούν να αλλάξουν τον χαρακτήρα του συντρόφου τους, γεγονός που πηγάζει από δικές τους ανασφάλειες.

Σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο ο τρόπος αντιμετώπισης μίας δύσκολης κατάστασης, “λέει” πολλά για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.

Όταν απομακρύνεσαι από οικογένεια, φίλους και γνωστούς (και όχι από δική σου επιλογή)

Τα τοξικά άτομα θα κατακρίνουν την οικογένεια και τους φίλους σου, και στην χειρότερη περίπτωση θα τα κακολογήσουν, με σκοπό να απομακρυνθείς από τα άτομα που ήταν κοντά σου ακόμα και πριν από τον άνθρωπο που ήσουν μαζί.

Ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του κοινωνικό περίγυρο, οπότε το άτομο που είσαι μαζί, πρέπει να δέχεται ότι περιτριγυρίζεσαι από άτομα που δεν είναι εκείνο.

Τσέκαρε και αυτά:

Taylor Swift: Οι σχέσεις που σημάδεψαν την τραγουδίστρια

Κάνε ότι κοιμάσαι: Η γκέι σκηνή που έγινε viral στο Twitter