Σεμινάριο

Ένα νέο σεμινάριο με τίτλο “Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος και την καταπίεση” έρχεται από τον γνωστό ηθοποιό, Θωμά Κινδύνη με στόχο να αλλάξουν τη ζωή τους.

Για αυτό το σεμινάριο ο Θωμάς Κινδύνης μιλάει στο Citynow.gr και εξηγεί τους στόχους και όλα όσα προσφέρει το συγκεκριμένο σεμινάριο.

Κύριε Κινδύνη, έχοντας ανακοινώσει το καινούργιο σας σεμινάριο με τίτλο “Πως να διαχειρίζεσαι το άγχος και την καταπίεση” θα θέλαμε να μας το παρουσιάσετε με λίγα λόγια.

Σ’ αυτό το σεμινάριο που μιλάει για το άγχος και την καταπίεση, όσοι το παρακολουθήσουν θα μάθουν: Να διακρίνουν δύο είδη ανθρώπων, δηλαδή, εκείνους που προσπαθούν να χτίζουν πράγματα κι εκείνους που προσπαθούν να τα γκρεμίζουν.

Πως να μπορούν να διαφοροποιούν εκείνους τους ανθρώπους που είναι κοινωνικές προσωπικότητες και εκείνους που είναι αντικοινωνικές. Να αναγνωρίζουν τους πραγματικούς τους φίλους, καθώς και εκείνους που δουλεύουν εναντίον τους.

Με τα δεδομένα που θα δοθούν θα μπορούν να χειριστούν τις αιτίες των ανεξήγητων αποτυχιών και ατυχιών τους και πως να αλλάξουν τη ζωής τους προς το καλύτερο με λύσεις που να καθιστούν τα ανεβοκατεβάσματα της ζωής τους σε μια υπόθεση του παρελθόντος.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε εκείνους που νιώθουν ότι πιέζονται από τη ζωή, από τις συνεργασίες, τις σχέσεις και τις επιλογές τους. Επίσης σε εκείνους που συνεχώς νιώθουν πως μια τα πάνε καλά και μια άσχημα, κάνουν διαρκώς γκάφες και αρρωσταίνουν συχνά.

Το σεμινάριο εντάσσεται σε έναν ευρύτερο κύκλο σεμιναρίων. Ποιες θα είναι οι θεματικές που πρόκειται να προσεγγίσετε και στα επόμενα σεμινάρια και πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πρακτικά κάποιος αυτή τη γνώση για να βελτιώσει τη ζωή του;

Όντως υπάρχει ένας κύκλος σεμιναρίων που ήδη έχει αρχίσει με θέματα όπως: πως να μεγαλώνεις παιδιά με επιτυχία, διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων και στις 10 και 11 Μαΐου 2023 το σεμινάριο περί άγχους και καταπίεσης. Θα ακολουθήσουν και μέσα στο καλοκαίρι καθώς και από τέλη Σεπτεμβρίου και άλλα με τίτλους όπως: Ανακαλύπτοντας το βασικό μου στόχο στη ζωή, πως να δημιουργήσω, να διατηρήσω και να σώσω μια διαπροσωπική μου σχέση, πως να διαχειριστώ δύσκολους ανθρώπους, πως να αποκτήσω αυτοπεποίθηση κ.α.

Όλα τα σεμινάρια εκτός των σημαντικών  δεδομένων θα δοθούν πρακτικά παραδείγματα και ασκήσεις έτσι ώστε να υπάρξει αφ’ ενός μεγάλη κατανόηση και αφ’ ετέρου δυνατότητα εφαρμογής των δεδομένων. Εκτός αυτών των σεμιναρίων από τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνονται και συστηματικά μαθήματα για καλύτερη εμπέδωση και εφαρμογή των δεδομένων.

– Στην εποχή της εικόνας και των social media, τι είναι αυτό που κάνει ουσιαστική την ανάγκη ενασχόλησης μας με την πνευματική και ψυχική μας υγεία;

Στην εποχή μας που η τεχνολογία τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κατακλυζόμαστε από λογιών – λογιών πληροφορίες και από μια επιστήμη που ενδιαφέρεται μονάχα για το σώμα και την μηχανιστική της ανάπτυξη, έχει παραλειφθεί η ανθρωπιστική ανάπτυξη.

Οπότε η αναγκαιότητα για την  ανάπτυξη της πνευματικής και ψυχική μας υγείας είναι μεγάλη και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και ανάπτυξης. Έτσι μ’ αυτό τον τρόπο τα σεμινάρια και τα μαθήματα που παραδίδω στοχεύουν σ’ αυτού του είδους την ανάπτυξη και βελτίωση.

– Πολλές φορές ακούμε τη φράση ότι “Για να αλλάξεις τον κόσμο, πρέπει πρώτα να αλλάξεις τον εαυτό σου”. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη και αν ναι κρίνετε ότι μέσα από τα σεμινάρια σας μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;

Είναι αλήθεια πως αν έχεις όραμα να αλλάξεις τον κόσμο χρειάζεται να μπορείς να αλλάξεις πρώτα τον εαυτό σου. Η αλλαγή αυτή συνίσταται στο να πάρεις αληθινά δεδομένα για τη ζωή που να σου κάνουν νόημα και να είναι εφαρμόσιμα.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα σεμινάρια μου να δώσω προς κατανόηση τους νόμους που διέπουν τα της ζωής και μ’ αυτό τον τρόπο να βοηθήσω στην καλυτέρευση του ανθρώπου.

Είναι η καλλιτεχνική σας φύση που σας ώθησε να ασχοληθείτε τόσο ενεργά με την συγκεκριμένη κατεύθυνση ή η ανάγκη να ανακαλύψετε τον άνθρωπο είναι αυτή που σας έστρεψε στην τέχνη;

Εδώ ισχύει η λαϊκή ρήση «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα». Από τη στιγμή που ασχολήθηκα με την τέχνη είναι αυτονόητο να ασχοληθώ με τον άνθρωπο, τη φύση του και τη λειτουργία του. Δεν γίνεται να είσαι καλλιτέχνης χωρίς να γνωρίζεις ή να ανακαλύψεις τις πτυχές της ανθρώπινης ικανότητας και λειτουργίας.

Η ζωή γίνεται πιο περίπλοκη όταν δεν έχεις καταλάβει την ουσία της ύπαρξης του ανθρώπου. Τα πτυχία και οι τεχνικές τις περισσότερες φορές δε σου δίνουν τη δυνατότητα διαχείρισης της ζωής.

Δημιουργώντας τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης, εδώ και τριάντα χρόνια έθεσα σαν στόχο πάνω απ’ όλα την πνευματική και ψυχική υγεία των συμμετεχόντων. Έτσι μέσα από το θέατρο, τη μουσική και την κίνηση διερευνούμε τον ψυχισμό των ανθρώπων προσφέροντας τους αισθητική και δεδομένα για να μπορούν να χειριστούν θέματα που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Συνέντευξη στον Πραξιτέλη Σαραντόπουλο

Τσέκαρε κι αυτό: