Σεξουαλική ζωή

Δεν είναι λίγοι οι ενήλικες που δεν μπορούν να μιλήσουν για τη σεξουαλική ζωή με τους παρτενέρ τους, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μύθοι και παραπληροφόρηση.

Η επίτιμη καθηγήτρια Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα, που επικεντρώνεται στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα, Λόρι Μιντζ, αναφέρει ότι:

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί μύθοι που μπορούν να κάνουν ζημιά»

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Οι New York Times μίλησαν με μερικούς sex therapists και ερευνητές, με τους οποίους συζήτησαν τους μύθους για το σεξ που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Η αντίληψη ότι όλοι κάνουν περισσότερο σεξ από εσένα

Η διευθύντρια του κέντρου σεξουαλικής υγείας στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, Ντέμπι Χέρμπενικ, αναφέρει πως άτομα από όλες τις ηλικιακές ομάδες το πιστεύουν αυτό.

Για παράδειγμα, οι έφηβοι θεωρούν πως το “κάνουν όλοι” και είναι ένα κίνητρο για να ξεκινήσουν τη σεξουαλική τους ζωή, χωρίς απαραίτητα να είναι έτοιμοι. Όμως, και οι ενήλικες νιώθουν άσχημα την περίοδο που δεν κάνουν σεξ, λες και είναι οι μόνοι που μπορεί να περνάνε την φάση της “ξηρασίας”.

«Συνήθως, ένας στους τρεις δεν είχε σεξουαλικό παρτενέρ τον τελευταίο χρόνο», υποστηρίζει η δρ. Χέρμπενικ, ενώ συμπλήρωσε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια και δεν υπάρχεις σαφείς λόγοι.

Σεξουαλική επαφή σημαίνει διείσδυση

Οι sex therapists θεωρούν ότι οι άνθρωποι έχουν μία συγκεκριμένη ιδέα για το πως είναι το σεξ και ότι πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή λίγα προκαταρκτικά και συνουσία.

Ωστόσο, ο Ίαν Κέρνερ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να περιορίζουμε την ερωτική επαφή σε μία κατάσταση, καθώς αυτή η σκέψη έχει συμβάλει στο χάσμα ανάμεσα στα ετερόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με μελέτη, το 75% των ετερόφυλων ανδρών ήρθαν σε οργασμό κάθε φορά που έκαναν σεξ τον τελευταίο μήνα, ενώ στις γυναίκες είναι μόλις 33%.

Ο δρ. Κέρνερ, συμβουλεύει τα ζευγάρια να μην βιάζονται και να επικεντρώνονται στη σεξουαλική δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει διείσδυση

Η δρ. Μιντζ υπογραμμίζει ότι:

«Στις περισσότερες ταινίες οι γυναίκες έχουν αυτούς τους γρήγορους και απίστευτους οργασμούς από τη διείσδυση και τα προκαταρκτικά απλά οδηγούν σε αυτή. Όμως, στην πραγματικότητα, αυτό είναι πραγματικά επιζήμιο και ψευδές»

Είναι φυσιολογικό το σεξ να προκαλεί πόνο

Οι ειδικοί τονίζουν πως δεν είναι φυσιολογικό κάποιος να πονά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Θεωρείται πως το το 75% των γυναικών πονούν στο σεξ κάποια στιγμή στη ζωή τους, κάτι που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, μεταξύ άλλων γυναικολογικά προβλήματα, ορμονικές αλλαγές ή σε τραυματισμό.

Η ερευνήτρια Σεμέκα Θορπ, έχει παρατηρήσει πως αρκετές γυναίκες θεωρούν ότι το να πονάνε κατά τη διάρκεια του σεξ είναι σημάδι καλού σεξ.

Ωστόσο, αυτό δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά και οι άνδρες μπορούν να πονάνε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ενώ οι ειδικοί αναφέρουν ότι όποιος βιώνει πόνο στην ερωτική επαφή, να επισκεφθεί γιατρό.

Τσέκαρε και αυτά:

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Η αποκάλυψη για την απιστία σε σχέση της

Monday blues: Τι είναι και πώς να τα ξεπεράσεις