Social media

social media είναι καλά ριζωμένα στη ζωή μας και μέσω αυτών μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα όπως είναι η ενημέρωση του κόσμου, η στήριξη σε μεγάλες μερίδες ανθρώπων και να δούμε εικόνες από πολλά πράγματα ή να πάρουμε ιδέες! Ωστόσο, όπου υπάρχει θετικό αντίκρισμα, υπάρχει και αρνητικό και στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να είναι πολύ σοβαρό!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Σύμφωνα με τον Βίβεκ Μέρθι,ο οποίος είναι αρχίατρος των ΗΠΑ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βλάψουν σοβαρά τν ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων και μέσω έκθεσης του προειδοποιεί τους κολοσσούς της τεχνολογίας.

“Διερχόμαστε μια εθνική κρίση της ψυχικής υγείας των νέων και φοβάμαι πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ένας σημαντικός κινητήρας αυτής της κρίσης – κάτι στο οποίο οφείλουμε να απαντήσουμε κατεπειγόντως”, αναφέρει στην ανακοίνωση του!

Instagram

Μελέτες δείχνουν πως η καθημερινή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκάλεσε μέχρι καταθλιπτικά συμπτώματα και οι νέοι μπορούν να δουν την αυτοπεποίθηση τους να πληγώνεται.

Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται ο αρχίατρος, τα κορίτσια είναι πιο ευάλωτα καθώς εκτίθενται περισσότερο στο cuber bullying και μπορεί να εμφανίσουν πιο εύκολα διατροφικές διαταραχές. Μάλιστα, αναφέρει πως οι νέοι είναι πιο εκτεθειμένοι σε βίαιο περιεχόμενο και να προκληθούν διαταραχές που σε άλλη περίπτωση δε θα ύπηρχαν.

Ο αρχίατρος προτείνει να υπάρχουν όρια ηλικίας και να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι νέοι σε περιεχόμενο το οποίο μπορεί να βλάπτει.

Τα social media μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό από ότι καλό όπως αναφέρουν οι ειδικοί!

Τσέκαρε και αυτά: