Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να ταράξει τα νερά της εγχώριας πολιτικής σκηνής με έναν τρόπο που είτε το θέλουμε είτε όχι είναι επιτυχημένος και θυμίζει προεκλογικές καμπάνιες Αμερικανών γερουσιαστών.

Με το βίντεο της υποψηφιότητάς του, που σίγουρα εντυπωσίασε, ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να εμφανιστεί ως ο νέος Εμανουέλ Μακρόν της Ελλάδος, μακριά από τις παραδοσιακές κομματικές γραμμές και με σαφή διάθεση να επιδείξει το πλούσιο βιογραφικό του.

Κατάφερε έτσι μέσα σε λίγες ημέρες να αποκτήσει θαυμαστές, αλλά συγχρόνως και φανατικούς επικριτές που αμφισβητούν σίγουρα την Αριστερή του πλευρά, αλλά και τις προθέσεις του. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, όταν εμφανίζεται ένας νέος, ωραίος άντρας, που σε μικρή ηλικία είναι επιτυχημένος, αυτοδημιούργητος και εφοπλιστής.

Και σε αυτή ακριβώς την επιτυχία υπάρχει η σκωπτική διάθεση χωρίς φυσικά να αμφισβητεί κανείς ή τουλάχιστον εγώ πως μπορεί να έχουμε μπροστά μας, μία έκφραση του αμερικανικού ονείρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είτε αρέσει είτε όχι, αυτή τη στιγμή λειτουργεί με τους καλύτερους όρους επικοινωνίας ως πολιτικός, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πολιτικό στη χώρα μας. Σίγουρα στον ΣΥΡΙΖΑ ξεχωρίζει και αυτό είναι σαφές από τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο εσωτερικό του κόμματος.

Στέφανος Κασσελάκης

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά πως ο νέος υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερός, αλλά για να μιλήσουμε πιο αμερικανικά, είναι προοδευτικός. Δεν έφτασε σε αυτό το σημείο, μέσα από κινήματα και συγκρουσιακές συμπεριφορές, αλλά μέσω του κεφαλαίου.

Ενδεικτικό είναι πως ακόμα και η γκέι ταυτότητα δεν αποτελεί για εκείνον σημαία του προς το παρόν! Δεν βγήκε ως πολεμιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά παρουσίασε τη σεξουαλική του ταυτότητα ως η νέα κανονικότητα! Και έτσι ειναι και πολύ σωστά πράττει!

Και το ερώτημα που υπάρχει στα χείλη όλων είναι εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ με αξιώσεις.

Σίγουρο είναι πως σε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζουν τα σκληρά κομματικά στελέχη, η υποψηφιότητα αυτή δεν έχει πολλές ελπίδες. Εάν όμως η διαδικασία ανοίξει, όπως αντίστοιχα έκανε το ΠΑΣΟΚ, τότε ο Στέφανος Κασσελάκης πιθανότητα θα έπαιρνε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και χωρίς υπερβολές θα μπορούσε να χτυπήσει εκλογικά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό γιατί; Η νέα κανονικότητα που έχει ξημερώσει στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, γίνεται μέχρι στιγμής με πολιτικούς που έχουν σίγουρα απογοητεύσει! Αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική! Και η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη έρχεται να δείξει πως θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά! Και για αυτό το λόγο θα μπορούσε να χτυπήσει εκλογικά ακόμα και τη Νέα Δημοκρατία και να εξελιχθεί στον Έλληνα, Εμανουέλ Μακρόν.

Το βιογραφικό του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Στέφανος Κασσελάκης

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

by Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Τσέκαρε κι αυτό: