Συνταγές

Μια από τις πιο ιδιαίτερες και καλοκαιρινές συνταγές βρέθηκε στο timeline του TikTok μας και δε γινόταν να μην τη δοκιμάσουμε αφού είχε εξαιρετικές κριτικές!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Ένα καλοκαιρινό κέικ με βατόμουρα και λεμόνι είναι ίσως αυτό που χρειαζόμαστε για να γευτούμε καλοκαιρινές γεύσεις με διαφορετικό τρόπο! Και σου έχουμε μια από τις νοστιμότερες συνταγές!

 

@foodbyremi

Blueberry and Lemon Strusel Cake Full recipe below 🙂 #lemon #cake #blueberries Ingredients Blueberries (on top) 150g fresh blueberries ½ fresh lemon juice Streusel 65g granulated sugar 80g plain flour 45g unsalted butter melted Cake 180g self raising flour ½ tsp baking powder ½ tsp salt 50g softened unsalted butter 50ml vegetable oil 150g golden caster sugar 2 eggs 1 tsp vanilla extract 1 tsp lemon extract 120ml whole milk 50g blueberries + 1 tbsp flour Method For the Streusel Topping: In a medium bowl, mix together the sugar, flour and melted butter Using a fork, incorporate the butter into the dry mixture until a crumbly texture forms. (The mixture should clump together when squeezed, but crumble easily). Set aside. For the Blueberries: In a small bowl add your blueberries, lemon juice Set aside. For the Cake: Preheat the oven to 160°C. Butter and flour in a 9-inch square or circle baking pan. In a medium mixing bowl, whisk together the butter, oil, lemon zest and sugar until a smooth paste. Add your eggs, lemon extract, vanilla essence and milk and mix together, your mixture will be very liquidy but don’t worry this will ensure a fluffy cake! Sift in your flour, salt and baking powder then whisk with the wet mixture until combined. In your prepared baking pan add your cake mixture and top with your streusel and blueberries. Bake your cake your 60-65 minutes or until a skewer come out clean, make sure not to open your oven for the first 40 minutes or your cake might deflate! Enjoy 🙂

♬ To Summer, From Cole – Audio Hug – Summer Walker & J. Cole

 

Τι θα χρειαστείς 

  • Για το topping
  • 150 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα
  • μισή κούπα στριμμένο λεμόνι

Για το streusel (μοιάζει με το crumble) 

    • 65 γραμμάρια ζάχαρη
    • 80 γραμμάρια αλεύρι
    • 45 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο

 

Για το κέικ

  • 180 γραμμάρια αλεύρι
  • μισή κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού
  • 50 γραμμάρια blueberries

Πάμε στην παρασκευή 

Για το streusel 

Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τελικά μέχρι να θυμίζουν στη υφή χώμα και άφησε το στην άκρη

Για τα βατόμουρα 

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις τα βατόμουρα με το λεμόνι και τα αφήνεις στο πλάι

Για το κέικ 

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε ένα μπολ ανακατεύεις το βούτυρο, το λάδι, το λεμόνι, τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα

Προσθέτεις τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύεις!

Προσθέτεις το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν και ανακατεύεις στο υγρό μείγμα μέχρι να γίνουν όλα ένα

Σε ένα τσέρκι όπου έχεις απλώσει λαδόκολλα ρίχνεις το μείγμα του κείκι, από πάνω το μείγμα streusel και έπειτα τα βατόμουρα! 

Ψήνεις για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς και κάθε 20 λεπτά θα πρέπει να τσεκάρεις το μείγμα για να μην αρπάξει!

Μπορείς να το συνοδέψεις με παγωτό βανίλια!

Tσέκαρε και αυτά: