Συνταγές

Το airfryer είναι το αγαπημένο μηχάνημα μαγειρέματος το οποίο έχει μπει σε πολλά ελληνικά σπίτια και υπάρχουν πολλές συνταγές τις οποίες μπορούμε να δημιουργήσουμε εύκολα και γρήγορα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Ένα από τα φαγητά που δοκιμάσαμε είναι το κοτόπουλο με πατάτες baby και ντοματίνια στο airfryer το οποίο είναι εκπληκτικό!

Tι θα χρειαστείς

    • 500 γραμμάρια πατάτες baby
    • 1 κόκκινο κρεμμύδι
    • 2 κουταλιές της σούπας πέστο
    • 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, βασιλικό και πάπρικα
    • μισή κουταλιά σκόρδο πολτοποιημένο
    • αλάτι και πιπέρι
    • 250 γραμμάρια ντοματίνια
@thisisplanetfood ✨ Airfryer Italian Chicken Traybake ✨ 🇮🇹 Add 500g of halved baby new potatoes to your air-fryer (the smaller the potatoes, the better they cook) 🍗 Add 1 red onion (in chunks), 2 tbsp pesto and mix until coated 🇮🇹 Place in 2 chicken breasts, drizzle both sides with olive oil and season with 1 tsp each of oregano, basil and paprika, then 1/2 tsp of garlic granules and salt & pepper to taste 🍗 Cook 180C for 12 mins, give everything a mix then add in 250g halved cherry tomatoes 🇮🇹 Cook for a further 10 mins and garnish with fresh basil (if your potatoes aren’t crispy enough, remove your chicken to rest for 5 mins in foil and cook your potatoes for another 5 mins) 🍗 Serve as is or with a salad #PlanetFood #FoodTok #Tasty #EasyRecipe #AirFryer #OnePan #OnePanRecipe #EasyDinner #ChickenTraybake #SummerRecipes ♬ Italian dance music style BGM(888630) – 2strings

Συνταγές – Πάμε στην παρασκευή

  • Απλώνεις ένα κομμάτι λαδόκολλα στο airfryer
  • Kαθαρίζεις και κόβεις στα δυο τις πατάτες σου και το κρεμμύδι και τα απλώνεις στη λαδόκολλα
  • Ρίχνεις τη σάλτσα πέστο και ανακατεύεις τα υλικά
  • Απλώνεις τα δυο κομμάτια κοτόπουλο στα οποία έχεις κάνει ελαφριές τρύπες με πιρούνι
  • Ρίχνεις από πάνω όλα τα καρυκεύματα και το ελαιόλαδο
  • Προσθέτεις τα ντοματίνια και ψήνεις για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς
  • Αν δεις ότι δεν έχουν αποκτήσει όλα ένα χρυσαφένιο χρώμα, μαγειρεύεις άλλα 10 λεπτά!

Είναι μια από τις αγαπημένες μας προτάσεις και τη φτιάχνουμε κάθε εβδομάδα!

Tσέκαρε και αυτά: