Συνταγές

Συνταγές: Οι λουκουμάδες που τρώμε στα πανηγύρια και σε μαγαζιά που ειδικεύονται σε αυτούς, είναι ΙΔΕΑ! Όμως, οι περισσότεροι σερβίρονται ως γλύκισμα και όχι αλμυροί!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Στον λογαριασμό του “Foodqood by Giallozafferano” ανακαλύψαμε μια από τις πιο εύκολες συνταγές για να δημιουργήσουμε αλμυρούς λουκουμάδες και πρέπει να τους δοκιμάσεις ASAP!

Τι θα χρειαστείς 

  • 1 αυγό
  • 100 ml ζεστό νερό
  • 5 γραμμάρια μαγιά
  • 10 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 γραμμάρια αλάτι
  • 270 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 100 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 50 γραμμάρια τυρί πεκορίνο
  • 100 γραμμάρια τριμμένη πατάτα
  • λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
@gzfoodqood

🇺🇸 Dough recipe 1 egg 100ml warm water 5g yeast 10g sugar 5g salt 270g Flour Make a dough and let it rise for 2 hours. Then add 100g peppers 100g onion 50g cheese (I used aged pecorino) 100g potatoes Parsley . . 🇮🇹 Ricetta impasto 1 uovo 100ml acqua tiepida 5g lievito 10g zucchero 5g sale 270g Farina Realizzate un impasto e fate lievitare per 2 ore. Poi aggiungete 100g peperoni 100g cipolla 50g formaggio (io ho usato pecorino stagionato) 100g patate Prezzemolo . . #khalidelmahi @Giallozafferano

♬ suono originale – Foodqood by Giallozafferano

 

Πάμε στην παρασκευή

  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αυγό με το γάλα και το νερό! Έπειτα προσθέτεις τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και στο τέλος το αλεύρι!
  • Αφήνεις τη ζύμη σου να ξεκουραστεί για 2 ώρες ενώ έχει καλύψει το μπολ με σελοφάν!
  • Ψιλοκόβεις τα λαχανικά σου και τα προσθέτεις στη ζύμη μαζί με το τυρί και τον μαϊντανό ανακατεύοντας καλά!
  • Βάζεις το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής
  • Σε μια κατσαρόλα γεμίζεις με λάδι της επιλογής σου (εμείς βάλαμε ηλιέλαιο) και αφήνεις να κάψει! Το λάδι πρέπει να είναι αρκετό έτσι ώστε να βυθιστούν οι λουκουμάδες
  • Μόλις κάψει αρχίζεις και ρίχνεις μικρά μπαλάκια με το κορνέ και αφήνεις να ψηθούν για 5 λεπτά!
  • Σερβίρεις με σος της επιλογής σου!

Τσέκαρε και αυτά: