Ταξίδι

Σε όλους αρέσουν οι αποδράσεις, ωστόσο δεν υπάρχει πάντα η ευχέρεια του χρόνου, οπότε ένα μικρό ταξίδι για δύο ημέρες είναι ό,τι πρέπει.

Τρία μέρη για ταξίδι το Σαββατοκύριακο

Αράχωβα

Ένα από τα μέρη που μπορείς να επισκεφθείς για ένα Σαββατοκύριακο είναι η Αράχωβα, για να απολαύσεις την ηρεμία και τη θέα του βουνού.

Αρχικά μπορείς να πας από την Αράχοβα προς την Αγόριανη, ενώ καλή ιδέα για μία δεύτερη στάση είναι οι Δελφοί, με έναν αρχαιολογικό χώρο που σίγουρα θα σε μαγέψει.

Αν είναι χιονισμένο το τοπίο το χιονοδρομικό κέντρο είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Μαίναλο

Τα χωριά στο Μαίναλο ξεχωρίζουν καθώς είναι πολύ γραφικά, ωστόσο είναι το καθένα ξεχωριστό με τον δικό το τρόπο.

Η Βυτίνα, η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα ή τα Λαγκάδια μπορούν να μπουν στη “λίστα” σου για εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο.

Σίγουρα για να επισκεφθείς όλα, αλλά και να τα “χορτάσεις” θέλεις πάνω από ένα Σαββατοκύριακο, όμως είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις κορυφαίες επιλογές.

Ορεινή Κορινθία

Περίπου στα 140 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας μπορείς να περιηγηθείς στα έλατα της Ζήρειας και στις ψησταριές των Μεσαίων Τρικάλων.

Η λίμνη Δασίου περιτριγυρίζεται από έλατα που κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Σημαντικό είναι να μην έχει βρέξει το προηγούμενο βράδυ, επειδή ο δρόμος γεμίζει λάσπη και είναι δύσκολο να περάσεις.

Παρ’ όλα αυτά μια βόλτα μέχρι το κεφαλοχώρι της Γκούρας, τον Κάμπο και την Καστανιά ή την Στυμφαλία, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να κάνεις.

Τσέκαρε κι αυτά: