Tεχνητή νοημοσύνη

H τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας και δεν είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν αρχίσει να δημιουργούν ρομπότ με αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη αλλά παράλληλα συναρπαστική τεχνολογία και να τα παρουσιάζουν στον κόσμο.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Κατά τη διάρκεια του LEAP23 – ένα συνέδριο τεχνολογίας – εταιρεία που ασχολείται με τη τεχνητή νοημοσύνη παρουσίασε το πρώτο ρομπότ τη Σάρα η οποία “γεννήθηκε” για να υπηρετεί και μπορεί να μιλήσει αραβικά ενώ ξέρει να χορεύει ανατολίτικους χορούς .

Η Σάρα ξέρει πως να απαντά σε πολλές διαλέκτους και μπορεί να αναγνωρίσει πότε υπάρχουν άνθρωποι απέναντι της. Για να μπορέσει κάποιο να μιλήσει μαζί της αρκεί να της πει “Γεια σου Σάρα”.

Η εταιρεία ανάρτησε ένα βίντεο στο Twitter όπου παρουσιάζει το ρομπότ και αναφέρεται ως εμια ιδέα που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη των  Digital Government Authority και QSS.

“Το ρομπότ που αναπτύχθηκε από κορυφαία εταιρία τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία, είναι η πρώτη στο είδος της. Με προηγμένα χαρακτηριστικά όπως η επεξεργασία φυσικής γλώσσας, η αναγνώριση συναισθημάτων και machine learning, η Sara μπορεί να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους λες και είναι άνθρωπος” αναφέρεται στο βίντεο.

 

Τσέκαρε και αυτά: