Θεωρίες συνωμοσίας

Οι θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν κατά καιρούς στα social media και γίνονται viral μέσα σε λίγα λεπτά, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς σε βάζουν στη διαδικασία να ψαχτείς και να δεις αν τελικά κάτι το οποίο φαίνεται ακραίο και υπερβολικό, ισχύει ή όχι.

 

Τα Μίνιονς είναι εκείνα τα λατρεμένα πλασματάκια που λατρεύουν τις μπανάνες και κάνουν τη ζωή του Γκρου δύσκολη, στις ταινίες “Εγώ ο Απαισιότατος”. Και όλοι θα θέλαμε να έχουμε ένα τέτοιο creature στη ζωή μας!

Μια θεωρία συνωμοσίας που κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλεί ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν άνθρωποι των social media που υποστηρίζουν πώς πίσω από τη δημιουργία αυτών των πλασμάτων υπάρχει μια ανατριχιαστική ιστορία. Να σου πούμε σε αυτό το σημείο, πώς μέχρι στιγμής αυτές οι θεωρίες έχουν αποδειχτεί να είναι fake news αλλά καλό είναι να ξέρεις τι παίζει.

Σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας, τα Μίνιονς δημιουργήθηκαν εξαιτίας μιας ιστορίας που αφορά σε φερόμενα πειράματα που είχαν γίνει σε παιδιά από τους Ναζί και μια φωτογραφία η οποία δείχνει ανθρώπους να φορούν στολές κατάδυσης θυμίζει τα πρόσωπα των κινουμένων σχεδίων.

Όπως αναφέρει η θεωρία, σε ένα μικρό χωριό άρχισαν να εξαφανίζονται παιδιά και κάποια στιγμή βρέθηκαν παραμορφωμένα και η φωνή τους είχε αλλάξει ενώ τα χείλη τους ήταν ελαφρώς κιτρινισμένα. Απίστευτα ανατριχιαστική ιστορία.

Ωστόσο, πρόκειται για fake news καθώς η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει ενήλικες να φορούν στολές καταδυτικές της εποχής.

Τσέκαρε το fake post :

 

Η στολή που βλέπεις φοριέται από ενήλικους και ονομάζεται Hall και δημιουργήθηκε το 1900 για να μπορούν οι άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί σε ένα υποβρύχιο, να ξεφύγουν από τη βύθιση του και να μπορούν να αναπνέουν.

Τσέκαρε και αυτά :

Balenciaga : Ο Kanye West “άνοιξε” το show στο Παρίσι

Συνταγές : Η τυρόπιτα της τοστιέρας