Θηρασιά

Η Σαντορίνη έχει ένα μικρότερο αδερφάκι το οποίο ονομάζεται Θηρασιά και σε περιμένει να το ανακαλύψει, καθώς θα σου προσφέρει τρομερή ηρεμία και θα κάνεις ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το νησάκι ήταν κάποτε κομμάτι της νήσου Στρογγυλής και όταν προκλήθηκε ηφαιστειακή έκρηξη διασπάστηκε σε μικρά κομμάτια! Έτσι, σχηματίστηκε η περίφημη καλντέρας και ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών που μπορεί κανείς να ανακαλύψει κάνοντας βόλτα με το σκάφος.

Η Θηρασιά είναι ένα μέρος το οποίο έχει μείνει άθικτο και προσφέρει ηρεμία σε όποιον επισκέπτη την επιλέξει για μονοήμερη ή για ολιγοήμερες διακοπές. Στο νησάκι θα ανακαλύψεις γραφικά εκκλησάκια, καταγάλανα νερά και ταβερνάκια τα οποία βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα.

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να πας στο νησάκι και θα πρέπει να μετάβεις πρώτα στη Σαντορίνη για να μπορέσεις να πας. Μπορείς να πάρεις καραβάκι από το Αμμούδι, το παλιό λιμάνι των Φηρών και τον Αθηνιό και μέσα σε λίγα λεπτά θα βρεθείς στην απόλυτη ησυχία.

Το νησί μπορείς να το γυρίσεις μέσα σε μια μέρα με τα πόδια, όμως υπάρχει και δημοτικό λεωφορείο αν θέλεις να μετακινηθείς!

Κάνοντας μια βόλτα στη Χώρα του νησιού θα ανακαλύψεις υπέροχα κυκλαδίτικα σπίτια και θα δεις όμορφα καφενεία και ταβερνάκια τα οποία είναι ιδανικά για να αράξεις και να πάρεις τον αέρα σου!

Όσο αφορά τις παραλίες μπορείς να επισκεφτείς τη μαύρη παραλία στην Αγία Ειρήνη και την παραλία του Κόρφου όπου θα βρεις ελαφρόπετρες και υπέροχα νερά.

Τσέκαρε και αυτά: