Βασιλιάς Κάρολος

Ένας από τους ανθρώπους που μπορούν να “οργώσουν” τον πλανήτη χωρίς να τους νοιάζει αν θα έχουν μαζί τους διαβατήριο είναι ο βασιλιάς Κάρολος! Και κάπως τον ζηλεύουμε γιατί δε χρειάζεται να περάσει από ελέγχους και να τον σταματήσουν για κάνουν ταυτοποιήσεις!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή, ο Κάρολος άφησε την πριγκιπική του θέση για να αναλάβει τον θρόνο της Βρετανίας και ένα από τα benefits είναι πως δε χρειάζεται να έχει διαβατήριο να πάει στις χώρες που επιθυμεί.

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς διαβατήριο και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, το μόνο έγγραφο που έχει το βασιλικό οικόσημο και υπογράφεται από τον υπουργό Εξωτερικών ο οποίος ζητά την είσοδο του βασιλιά στην κάθε χώρα της επιθυμίας του.

“Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυτού Μεγαλειότητας παρακαλεί και αξιώνει στο όνομα της Αυτού Μεγαλειότητας όλους τους ενδιαφερόμενους να παρέχουν ελεύθερη, ανεμπόδιστη διέλευση στον κάτοχο του εγγράφου αυτού και να του παράσχουν την αναγκαία βοήθεια και προστασία”, αναφέρει το έγγραφο.

Εκτός από τον Κάρολο, και ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο με τη σύζυγο του, Μασάκο της Ιαπωνίας, μπορούν να ταξιδέψουν όπου θέλουν χωρίς βίζα ή διαβατήριο.

Τσέκαρε και αυτά: