βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών και ενώ στη Βρετανία αλλά και σε περιοχές όπου υπάρχουν αποικίες, οι πολίτες είναι εξαιρετικά θλιμμένοι, το παλάτι ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του.

 

Ένα από τα θέμα που έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ντόρο στο βρετανικό Τύπο είναι πώς θα μοιραστεί η περιουσία της βασίλισσας, η οποία ανέρχεται στα 530 εκατομμύρια δολάρια, και το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής αφορά στα πολλά ακίνητα που βρίσκονταν στην κατοχή της.

Μιλάμε για κάστρα, όπως το Sandringham Estate, το κάστρο Μπάρμολαρ, αλλά και μια κατοικία που φέρεται να της άνηκε και είναι το Duchy of Lancaster.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε φροντίσει να μοιράσει την περιουσία της στα περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας προτού φύγει από τη ζωή αλλά υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν πρόλαβε να μεταβιβάσει.

Οι περισσότερες κατοικίες αναμένεται να περάσουν στα χέρια του νέου βασιλιά, του Καρόλου, και ο ίδιος θα εξαιρεθεί από τον φόρο κληρονομιάς καθώς υπάρχει ειδική συμφωνία μεταξύ της βασιλικής οικογένειας και της βρετανικής κυβέρνησης.

Επομένως, ο βασιλιάς Κάρολος θα είναι αυτός που θα πάρει τα πάντα και από εκεί και έπειτα δεν αποκλείεται να δώσει ο ίδιος κάποια πράγματα στα παιδιά του και στα εγγόνια του.

 

Τσέκαρε και αυτό : Σάκης Ρουβάς : Ο ξέφρενος χορός στην Κύπρο