άγχος

Σε όλους έχει τύχει να βρεθούν σε μία δύσκολη στιγμή και να μην μπορούν να κατευνάσουν το άγχος τους, οπότε βρίσκουμε διάφορους τρόπους για να ηρεμήσουμε.

Συνήθως επικεντρωνόμαστε σε αυτά που έχουμε, όπως για παράδειγμα “τουλάχιστον έχω την υγεία μου, τους φίλους” κλπ. και έτσι επικεντρωνόμαστε σε ό,τι μας κάνει χαρούμενους.

Όμως η φράση “τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα”, δεν βοηθάει όσο πιστεύουμε, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπαίνουμε σε μία διαδικασία σύγκρισης του ενός προβλήματος με κάποιο άλλο, με αποτέλεσμα να μειώνουμε το ζήτημα που μας απασχολεί και να μην βρίσκουμε από που πηγάζει.

Η λύση, δεν είναι να υποτιμάμε το πρόβλημά μας, αλλά να βρίσκουμε τη ρίζα του, και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να το αναγνωρίσουμε. Το άγχος δεν είναι κάτι που ελέγχουμε πότε θα μας “χτυπήσει”, οπότε πρέπει να το αποδεχτούμε για να καταπολεμήσουμε.

Ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο να διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις όπως διάφορες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο καθένας. Για παράδειγμα η γυμναστική, μουσική, διαλογισμός και άλλα. Βέβαια, αν δεν έχουμε βρει τον τρόπο να είμαστε ήρεμοι, μπορούμε να συμβουλευτούμε κάποιον ειδικό.

Τσέκαρε και αυτά:

Kim Kardashian: Αγνώριστη στη νέα της φωτογράφιση 

Βασίλης Μπισμπίκης: Χαμός στο Twitter επειδή έβγαλε τη μπλούζα