Ακολουθία επιταφίου

Ακολουθία επιταφίου :Η κορύφωση του Θείου Δράματος ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Παρασκευή και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, οι πιστοί βρέθηκαν στην εκκλησία της επιλογής τους με σκοπό να παρακολουθήσουν την περιφορά του Επιταφίου και να προσκυνήσουν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Το Θείο Δράμα των παθών του Χριστού κορυφώνεται με την περιφορά του Επιταφίου και δεκάδες ήταν οι πιστοί (όπως και εμείς ) που βρέθηκαν στον Ναό των Ταξίαρχων στην Αρεόπολη με σκοπό να προσκυνήσουν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Aπό νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκαν οι πιστοί για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο που στόλισαν οι κάτοικοι της περιοχής με μοσχομυριστό λουλούδια και oι άνδρες που βρέθηκαν στην εκκλησία σήκωσαν τον ανθοστόλιστο Επιτάφιο για να γίνει η καθιερωμένη περιφορά του. Η ακολουθία επιταφίου είναι μια διαδικασία που όλοι έχουμε κοντά στην καρδιά μας.

Oι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα και ο κόσμος έκανε τον σταυρό του δείχνοντας ευλάβεια και έχοντα σκυμμένο το κεφάλι και η κατανυκτική ατμόσφαιρα ήταν τρομερά συγκινητική.

Ο κόσμος ακολούθησε τον Επιτάφιο βαθιά συγκινημένος και αφού ολοκληρώθηκε η περιφορά του, οι περισσότεροι κίνησαν προς τα μαγαζιά της γύρω περιοχής για να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα.

Σε όλη την Ελλάδα χτυπούσαν οι καμπάνες πένθιμα τη Μεγάλη Παρασκευή και όλοι περιμένουμε να ακούσουμε τους χαρούμενους ήχους την Ανάσταση!

Τσέκαρε και αυτά: