Passion Pit

Οι Passion Pit μόλις ανακοίνωσαν την πολυαναμενόμενη επετειακή έκδοση του χρυσού στην Αμερική album, “Gossamer”. Τώρα με 2 ακυκλοφόρητα και δυσεύρετα αγαπημένα των θαυμαστών τραγούδια, το επιτυχημένο album θα είναι διαθέσιμο ψηφιακά μέσω της Panik Records και της Sony Music στις 2 Ιουνίου, καθώς και σε ειδική έκδοση βινυλίου.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Όπως ανακοινώθηκε, στην ψηφιακή έκδοση που θα τιτλοφορείται ως “Gossamer (Expanded Edition)” θα περιλαμβάνονται τα σπάνια tracks, “American Blood” και “Almost There”, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα στις ψηφιακές πλατφόρμες για πρώτη φορά, καθώς μέχρι πρότινος βρίσκονταν μόνο στην Ιαπωνική έκδοση του album.

Οι Passion Pit θα γιορτάσουν την επέτειο αυτή δίνοντας μία μοναδική συναυλία μετά από 4 χρόνια αποχής στο OUTLOUD Music Festival @ WeHo Pride, την Κυριακή 4 Ιουνίου.

Αφότου σχηματίστηκαν από τον τραγουδιστή-στιχουργό Michael Angelakos, οι Passion Pit γνώρισαν αμέσως παγκόσμια αποδοχή λόγω της ανοιχτόκαρδης και περιπετειώδης μουσικής τους προσέγγισης, η οποία συνδυάζει electronic pop στοιχεία μαζί με πιο προσωπικούς στίχους. Η μπάντα ήρθε στο προσκήνιο το 2009 με το χρυσό στην Αμερική debut album, ‘Manners’, το οποίο περιέχει το πλατινένιο single, “Sleepyhead”. Οι Passion Pit πέρασαν αρκετά χρόνια κάνοντας περιοδεία σε όλο και περισσότερα μέρη του κόσμου, ενώ ο Angelakos συνέχιζε να γράφει τραγούδια για το πολυαναμενόμενο δεύτερο album τους.

Με πιο σκοτεινούς στίχους κι έναν διαφορετικό τόνο στην μουσική της 2ης δισκογραφικής τους δουλειάς, ‘Gossamer’, το group εκτοξεύθηκε στο top 5 του Billboard 200 με την κυκλοφορία του στις 20 Ιουλίου 2012, ενώ βρέθηκε απευθείας και στο #2 του “Top Alternative Albums” και του “Top Rock Albums” chart – κάτι που αποτελεί και το peak τους μέχρι σήμερα. Σε παραγωγή του Angelakos και του Chris Zane με την βοήθεια του Alex Aldi, η δουλειά αυτή περιλαμβάνει τα iconic singles ‘I’ll Be Alright’, ‘Constant Conversation’, Carried Away’ και φυσικά το διπλά πλατινένιο ‘Take A Walk’ και όλα μαζί έχουν ξεπεράσει τις 70 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Το ‘Gossamer’ αγαπήθηκε από τους κριτικούς σε όλο τον κόσμο, με το Pitchfork να το παρουσιάζει ως “Best New Music”, γράφοντας, “Three difficult years in the making, ‘Gossamer’ is an overwhelming album about being overwhelmed, a bold and ultimately stunning torrent of maximalist musical ideas, repressed anger, and unchecked anxiety”. Το Rolling Stone, αργότερα, το είχε στην λίστρα “50 Best Albums of 2012”, λέγοντας “No one does soulful Eighties-style synth-cheese better than Michael Angelakos…It’s high-end dance rock as John Updike might have it”.

Ο Angelakos, μετά το ‘Gossamer’, δημιούργησε δύο ακόμη νέα project, το ‘Kindred’ που κυκλοφόρησε το 2015 και το ‘Tremendous Sea of Love’ που βγήκε το 2017, αλλά και τα solo projects ‘Merry Christmas’ το 2016, ‘Mr. Fields OST’ και “I FOUND U”, μια επιτυχία του 2019 μαζί με το electronic duo, Galantis, από την Σουηδία. Την ίδια χρονιά οι Passion Pit επέστρεψαν στην σκηνή ώστε να γιορτάσουν τα 10 χρόνια από την κυκλοφορία του ‘Manners’. Επιπλέον, ο Angelakos είναι ένας από τους δημιουργούς του The Wishart Group, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την ψυχική υγεία που παρέχει νομική, εκπαιδευτική και υγειονομική στήριξη σε καλλιτέχνες που την έχουν ανάγκη.

PASSION PIT
GOSSAMER (EXPANDED EDITION)

Tracklist:

1. Take A Walk
2. I’ll Be Alright
3. Carried Away
4. Constant Conversations
5. Mirrored Sea
6. Cry Like A Ghost
7. On My Way
8. Hideaway
9. Two Veils To Hide My Face
10. Love Is Greed
11. It’s Not My Fault, I’m Happy
12. Where We Belong
13. Almost There *
14. American Blood *

Τσέκαρε και αυτά: