Αλέξης Τσίπρας

Μετά τη συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και την πτώση με κρότο του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται η ώρα να αναζητηθούν τα αίτια που ο Αλέξης Τσίπρας έχασε με τέτοιο “πανηγυρικό” τρόπο.

Αυτό που ξέχασε και ο Τσίπρας και το επιτελείο του είναι πως πλέον ο κόσμος δεν βρίσκεται στην κατάσταση του 2012 όπου ξεχείλιζε η οργή του κόσμου και δεν υπήρχε ο φόβος του ρίσκου.

Πλέον οι πολίτες μετά από τόσα χρόνια μνημονίων, με συνεχόμενα lockdowns λόγω κορονοϊού και άλλα δεινά αποζητούν την κανονικότητα. Τη λαχταρούν! Οι κορώνες λοιπόν οργής από τον Αλέξη Τσίπρα σαν να βρίσκεται πίσω στο 2012 δεν πιάνουν πια! Και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε σε αυτές τις εκλογές με αυτό το αφήγημα το ίδιο με τότε! Μέγα σφάλμα!

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Ο δεύτερος εξίσου σημαντικός λόγος της συντριπτικής ήττας ήταν το γεγονός ότι επί τέσσερα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε κάποια πρόταση αξιόπιστη για να πείσει πως θα είναι καλύτερος πρωθυπουργός.

Τρίτος λόγος η ρητορική μίσους για άλλη μια φορά. Δεν υπήρξε καμία θετική πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα παρά μόνο μια πολιτική συνθηματολογία ακραίου μίσους στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά κι όχι της Νέας Δημοκρατίας.

Τέταρτος λόγος αν και όχι κατά την άποψη μου τόσο σημαντικός ήταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος και οι απόψεις του για τους ελεύθερους επαγγελματίες που και τρόμαξαν τους πολίτες αλλά και μπέρδεψαν τον κόσμο για τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πέμπτος λόγος και σοβαρός είναι οι αλχημείες του Αλέξη Τσίπρα με τους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη για τους οποίους ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ενδιαφέρεται για αυτή τη δεξαμενή ψήφων. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε το μπλόκο του κόμματος Κασιδιάρη έδειξε τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα έστω κι αν τότε τις αρνείτο.

Έκτος λόγος και σημαντικός ήταν η μη ανανέωση προσώπων στον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό που έκανε λοιπόν η κάλπη που δεν ψηφίστηκαν κεντρικά πρόσωπα του κόμματος δεν το είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αν και θα έπρεπε. Και δεν νοείται φυσικά ανανέωση η Έλενα Ακρίτα, η Πόπη Τσαπανίδου και ο Εύαγγελος Αντώναρος.

Άλλος ένας λόγος ήταν η ατυχής πρόταση για συνεργασία ακόμα και με τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος επανήλθε με το σχέδιο “Δήμητρα”. Αυτό το ενδεχόμενο τρόμαξε τους πολίτες που θυμήθηκαν τα capital controls του 2015!

By Πραξιτελης Σαραντοπουλος

 

Tσέκαρε και αυτά: