Θεόδωρος Παπακώστας

Ο Θεόδωρος Παπακώστας έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας των χρηστών των social media καθώς μας μαθαίνει πολλά πράγματα που αφορούν τα αρχαία χρόνια.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Mέσω των λογαριασμών που διαθέτει στο Instagram και στο Facebook, μοιράζεται πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το μακρινό παρελθόν και έχει καταφέρει να γίνει πολύ αγαπητός.

Θεόδωρος Παπακώστας – Βιογραφικό, Instagram, ηλικία, καταγωγή, σπουδές και η αρχαιολογία

Ο Θεόδωρος είναι 44 ετών, γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη και από μικρή ηλικία ήθελε να μαθαίνει για διάφορα πράγματα και να ανακαλύπτει. Σε νεαρή ηλικία αποφάσισε να βρεθεί στο Ρέντινγκ της Βρετανίας με σκοπό να σπουδάσει αρχαιολογία και έπειτα πήρε μεταπτυχιακό στην προϊστορική αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ.

Έπειτα έκανε διδακτορικό στην κλασική αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο και κυνήγησε το όνειρο του.

Οι ανασκαφές και η καριέρα

Είναι ένας αρχαιολόγος ο οποίος έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές στην Ελλάδα και τη Βρετανία ενώ έχει εργαστεί και στο αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει εργαστεί και στην εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Ο Archaestoryteller και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μέσω των social media κατάφερε να δημιουργήσει πολύ δυνατούς λογαριασμούς όπου “μιλά” για την αρχαία Ελλάδα και έχει ένα από τα δημοφιλέστερα podcasts στην Ελλάδα.

Ο Θεόδωρος θέλει μέσω των γνώσεων που έχει συγκεντρώσει από τις σπουδές του και τις εμπειρίες του στις ανασκαφές, να ενημερώσει με έναν πιο σύγχρονο τρόπο για την αρχαία Ελλάδα και για διάφορα γεγονότα τα οποία έχουν σημειωθεί μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Το παρελθόν είναι κάτι που μας αφορά όλους, ιστορικά, και η αρχαιότητα είναι κάτι που ίσως πολλοί να μην γνωρίζουν. Έτσι, με έναν ιδιαίτερο τρόπο προσπαθεί ο Θεόδωρος να μας μυήσει στα μυστικά του παρελθόντος και να απολαύσουμε πληροφορίες που ίσως μας σοκάρουν, μας ενθουσιάσουν ή να μας στεναχωρήσουν.

Στο λογαριασμό του στο Instagram μετρά 74Κ followers, οι αναρτήσεις του γίνονται πολύ συχνά viral και κάνει πολλές συνεργασίες.

Είναι ένας πολύ γοητευτικός άνδρας και σίγουρα έχουμε να ακούσουμε πολλά από εκείνον για την αρχαιότητα αλλά και για τη νεότερη ιστορία!

Τσέκαρε και αυτά :