Αλίνα Κωτσοβούλου

Η Αλίνα Κωτσοβούλου είναι ένα από τα πρόσωπα που διαγωνίζεται φέτος στο φαντασμαγορικό show Just the two of us με τον Νίκο Κοκλώνη και έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις στο πλευρό του Πέτρου Ίμβριου.

Η αγαπημένη ηθοποιός, εδώ και τρεις σεζόν πρωταγωνιστεί στην δημοφιλή καθημερινή δραματική σειρά του Alpha “Σασμός”. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα κι από μικρή αγαπούσε κάθε μορφή τέχνης.

Ξεκίνησε πιάνο στα πέντε της χρόνια με καθηγήτρια τη σύζυγο του αείμνηστου Φιλοκτήτη Οικονομίδη, μπαλέτο τα επτά της χρόνια και παράλληλα κλασικό τραγούδι με την Μαρία Θωμά. Η υποκριτική για εκείνη ήταν μονόδρομος.

Σπούδασε στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος με μέντορα την κορυφαία Ελληνίδα Ασπασία Παπαθανασίου. Έκανε μεταπτυχιακό στην υποκριτική με ειδίκευση στο Μουσικό Θέατρο στο Guildford School of Acting.

Στην τηλεόραση έκανε το ντεμπούτο της στη σειρά: “Πρόβα νυφικού”. Σειρές που πρωταγωνίστησε κι έκαναν αίσθηση ήταν οι: “Άγριες μέλισσες”, “Cartes Postal”, “Έλα στην θέση μου”, “Δικαίωση”, “Κούκλες”, “Λάκης ο Γλυκούλης” κι “Αν μ’ αγαπάς”.

Στο σινεμά την έχουμε δει στο «Μια μέλισσα τον Αύγουστο», και σε πολλές ταινίες μικρού μήκους. Η θεατρική της πορεία μετρά τριάντα χρόνια και σημαντικοί σταθμοί στην καριέρα της ήταν οι παραστάσεις:

“Η Μαρία πριν την Κάλλας”, “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”, “Ο Μπακαλόγατος”, “Μια μέλισσα τον Αύγουστο”, “Από έρωτα”, “Άνδρες με τα όλα τους”, “Λυσιστράτη”.

Παράλληλα ασχολείται με τη σκηνοθεσία θεατρικών έργων και τις διασκευές και μεταφράσεις θεατρικών κειμένων. Ήταν βοηθός σκηνοθέτη στο «Μια Ζωή την έχουμε» σε σκηνοθεσία Α. Καλογρίδη. Έχει δίπλωμα χοροθεραπείας και πρωτόγονης έκφρασης, ενώ έχει κάνει σεμινάρια Μάσκας με τον Tapa Sudana.

Η Αλίνα Κωτσοβούλου λατρεύει τη ζωγραφική, αγαπά τη δημιουργική διαδικασία της συγγραφής και κάνει εδώ και χρόνια ομαδική ψυχοθεραπεία. Έχει μια κόρη, τη Ναυσικά.

Τσέκαρε κι αυτά: