Άμστερνταμ

Ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ θέλουν να το κάνουν όλοι! Αλλά από το 2025 θα πρέπει να κλείνουμε εισιτήρια για πτήσεις που αφορούν μόνο το πρωί και το μεσημέρι καθώς αναμένεται να τερματιστούν τα νυχτερινά δρομολόγια των αεροπλάνων!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το αεροδρόμιο του Σίπχολ – ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης – οι νυχτερινές προσγειώσεις και απογειώσεις θα σταματήσουν από το 2025 -26 καθώς θέλουν να προσπαθήσουν να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα. Παράλληλα, θα σταματήσουν να δέχονται και ιδιωτικά τζετ!

Το αεροδρόμιο θα σταματήσει να επιτρέπει την απογείωση αεροπλάνων από τις 00:00 μέχρι και τις 06:00 το πρωί και τις προσγειώσεις από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05:00 το πρωί. Με αυτό το μέτρο θα μειωθούν οι πτήσεις κατά 10.000 και θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο CEO του Σίπχολ το οποίο βρίσκεται στο Άμστερνταμ, Ρουντ Σοννταγκ, δήλωσε :

“Ο μοναδικός δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι να γίνουμε πιο ήσυχοι και πιο καθαροί. Για υπερβολικά μεγάλο διάστημα σκεφτόμασταν μόνο την ανάπτυξη και δίναμε ελάχιστη προσοχή στο τίμημα που θα πληρώναμε”. 

Πολλές είναι οι εταιρείες, όπως η KLM που έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη για το πλαφόν στις πτήσεις!

Τσέκαρε και αυτά: