Ανανάς

Ένας επιστήμονας αγνώστων στοιχείων αποκάλυψε σε βίντεο του στο TikTok τον λόγο για τον οποίο ο ανανάς “γαργαλάει” τον ουρανίσκο μας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

O ειδικός ο οποίος φαίνεται πως βρίσκεται στην Αμερική έκανε τις δικές του αποκαλύψεις για το αγαπημένο φρούτο και είπε πως ο λόγος για τον οποίο μας “τσαχπινίζει” το ουρανίσκο ένα κομμάτι από αυτό το φρούτο είναι διότι υπάρχουν χιλιάδες μικρές ακίδες οι οποίες διαπερνούν τη στοματική μεμβράνη.

Μέχρι στιγμής το βίντεο του, το έχουν δει περισσότεροι από 35 εκατομμύρια χρήστες και τον βλέπουμε να συλλέγει μικρά δείγματα από ανανά και τα τοποθετεί σε ένα διάφανο δίσκο και τα επεξεργάζεται στο μικροσκόπιο!

Στο βίντεο βλέπουμε τα αποτελέσματα τα οποία είναι λεπτομερέστατα και διακρίνονται οι μικρές ακίδες.

Στο βίντεο ακούγεται να λέγονται τα εξής:

“Γιατί μας γαργαλάει το στόμα μας αφού φας με ανανά; Είναι γιατί το στόμα δέχεται “επίθεση” από χιλιάδες ακίδες οι οποίες ονομάζονται γραφίδες”. 

@sf_microscopy One of my favorite fruits is pineapple, but every time I eat them, my mouth tingles. I read that the fruit contains raphides! Kiwis, grapes, taro, and yams also have large amounts of these crystals. These needles serve as a defensive function against insect herbivors to deter them from eating the plant’s fruits and protect the seeds. The needles work with other chemcial substances, like bromelain in the pineapple, to amplify the effects. #microscope #microbiology #underthemicroscope #microscopy #microcosmos #nature #pineapple #crystals #fyp #fypage #fypシ ♬ Sunshine – WIRA

Οι χρήστες που είδαν το βίντεο έχουν μείνει άφωνοι με την αποκάλυψη και δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που τους παρουσίασε ο επιστήμονας του TikTok!

Τελικά ο ανανάς είναι ύπουλο φρουτάκι αλλά τόσο νόστιμο!

Tσέκαρε και αυτά: