Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ και η start-up εταιρεία του Neuralink, θέλουν να φέρουν κάτι νέο στο “τραπέζι” της υγείας και της τεχνολογίας και ανακοινώθηκε πως έλαβαν άδεια για να δοκιμάσουν κάτι πολύ ιδιαίτερο.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ η εταιρεία πήρε την άδεια των αμερικανικών υγειονομικών αρχών έτσι ώστε να δοκιμαστούν εγκεφαλικά εμφυτεύματα σε ανθρώπους που πάσχουν από νευρολογικές παθήσεις ή που είναι παράλυτοι.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας θα μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να βοηθηθούν πολλοί άνθρωποι και ακόμη δεν έχουν “στρατολογηθεί” άνθρωποι έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ σχεδιάζει διεπαφή που θα μπορεί να εμφυτευτεί στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου και θα επιτρέπεται επικοινωνία με υπολογιστές μέσα από τη σκέψη.

Ο επιχειρηματίας μπορεί να φοβάται πως η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει τον άνθρωπο και πως μια μέρα θα καταλάβει όλον τον πλανήτη, ωστόσο πιστεύει πως πρέπει να γίνονται κινήσεις για να βοηθηθεί ο άνθρωπος.

“Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι η συσκευή της Neuralink είναι έτοιμη για τους ανθρώπους, άρα το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από τη διαδικασία έγκρισης του FDA”, είχε πει τον Νοέμβριο ο δισεκαττομυριούχος.

Τσέκαρε και αυτά: