Αποτελέσματα εκλογών

Αποτελέσματα εκλογών: Τα exit polls για τις εκλογές 2023 ήταν σαφέστατα και έδειξαν σαφή νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με προβάδισμα που δεν αμφισβητείται μάλιστα.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα πάντα με τα exit polls κερδίζει τις εκλογές αλλά δεν καταφέρνει να κερδίσει την αυτοδυναμία που σημαίνει πως από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές εντολές για σύσταση κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με τα exit polls η Νέα Δημοκρατία εάν επιβεβαιωθούν φυσικά και με τα επίσημα αποτελέσματα, συγκεντρώνει 121 έδρες και άρα δεν σχηματίζει κυβέρνηση.

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 86 έδρες και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 35 έδρες.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 22 έδρες και ακολουθεί το κόμμα του κ. Βελόπουλου με 15 έδρες.

Εάν μπει στη Βουλή το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη τότε συγκεντρώνει 11 έδρες, ενώ εάν γίνει τελικά η έκπληξη με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας τότε θα έχει 10 έδρες.

Το σίγουρο είναι πως τα exit polls δεν δίνουν σε καμία περίπτωση αυτοδυναμία.

Πλέον εάν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα αυτά σημαίνουν πως τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβουν την πρώτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και εν συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ με τους πολιτικούς αναλυτές να θεωρούν βέβαιη την προσφυγή τις κάλπες για δεύτερη φορά στις 2 Ιουλίου.

Τσέκαρε και αυτά: