Apple

Η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα μια κρίσιμη ενημέρωση για το iPhone 15s μετά από αναφορές για σφάλματα που σχετίζονται με εικονικές πληρωμές και χρήσεις που σχετίζονται με αυτοκίνητα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Συγκεκριμένα, αρκετοί ιδιοκτήτες BMW δήλωσαν ότι λειτουργίες επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC), όπως το Apple Pay, έσπασαν όταν το iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ή iPhone 15 Pro Max φορτίστηκε ασύρματα στο όχημά τους, ανέφερε το Verge.

Τα εικονικά κλειδιά της γερμανικής μάρκας αυτοκινήτων, η οποία αναγνώρισε το πρόβλημα τον περασμένο μήνα, επίσης απέτυχαν. Άλλες αναφορές λένε ότι επηρεάστηκαν και οι ιδιοκτήτες Toyota Supra.

Η λύση της Apple είναι η ενημέρωση 17.1.1, η οποία “παρέχει διορθώσεις σφαλμάτων” σε προβλήματα με την ασύρματη φόρτιση σε ορισμένα αυτοκίνητα και μια δυσλειτουργία στην οθόνη κλειδώματος με το εικονίδιο καιρού.

Η εγκατάσταση της διόρθωσης είναι αρκετά απλή – οι χρήστες μπορούν απλώς να μεταβούν στις ρυθμίσεις τους και να βρουν την καρτέλα “ενημέρωση λογισμικού” ενώ το τηλέφωνό τους είναι συνδεδεμένο σε πηγή ρεύματος και WiFi.

Μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν οι αυτόματες ενημερώσεις.

Οι διορθώσεις σφαλμάτων για τα προϊόντα της Apple έχουν γίνει τόσο κρίσιμες που η εταιρεία αναβάλλει την ανάπτυξη νέων ενημερώσεων λογισμικού για το επόμενο έτος, προκειμένου να διορθώσει δυσλειτουργίες του κώδικα στις τρέχουσες συσκευές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα iPhone 15 Pro και Pro Max από τιτάνιο έχουν επίσης βρεθεί στο στόχαστρο για δυσάρεστη υπερθέρμανση κατά τη χρήση. Σε ένα φόρουμ της Apple, ένας πελάτης δήλωσε ότι η συσκευή του ήταν “πολύ ζεστή για να την κρατήσει κανείς”.

Ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, προειδοποίησε ότι το φαινόμενο αυτό πιθανότατα συνδέεται με σχεδιαστικούς “συμβιβασμούς” για τη μείωση του βάρους του τηλεφώνου.

“Η κύρια αιτία είναι μάλλον οι συμβιβασμοί που έγιναν στο σχεδιασμό του θερμικού συστήματος για την επίτευξη μικρότερου βάρους, όπως η μειωμένη επιφάνεια απαγωγής θερμότητας και η χρήση πλαισίου τιτανίου, που επηρεάζει αρνητικά τη θερμική απόδοση”, έγραψε ο Kuo τον Σεπτέμβριο στο Medium.

“Εάν η Apple δεν αντιμετωπίσει σωστά αυτό το ζήτημα, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις αποστολές κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος της σειράς iPhone 15 Pro”.

Η Apple κατηγόρησε το λογισμικό και τα σφάλματα που σχετίζονται με εφαρμογές για το πρόβλημα, όχι το πλαίσιο τιτανίου.

Τσέκαρε και αυτά:

Μπάνιο: Έξι αντικείμενα που δεν πρέπει να έχουμε εκεί

Δέρμα: Skincare influencer αποκαλύπτει το λάθος που κάνουμε