Apple

Μία από τις στρατηγικές της Apple είναι οι ξεχωριστές λειτουργίες που έχουν τα iPhone σε σχέση με τα κινητά από άλλες εταιρίες, όπως για παράδειγμα το iMessage.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Μέσω αυτού, οι χρήστες των iPhone μπορούν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα δωρεάν μέσω internet, και φαίνονται στις οθόνες σε πλαίσιο μπλε χρώματος, ενώ αν κάποιος με android ή χωρίς ίντερνετ τους στείλει μήνυμα τους παραδίδεται ως SMS, με πράσινο φόντο.

Η Google και άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, έχουν ζητήσει από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να μην υπάρχει διαχωρισμός και το iMessage να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα τηλέφωνα.

Όπως ανέφεραν σε δημοσίευμα των Financial Times, η Google και οι άλλοι υπογράφοντες θέλουν το iMessage να οριστεί ως υπηρεσία βασικής πλατφόρμας βάσει του νόμου για τις ψηφιακές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DMA).

Ο DMA έχει ως στόχο να δίνει παραπάνω επιλογές στους χρήστες και να θέτει αυστηρούς κανόνες σχετικά με τον ανταγωνισμό. Η Apple και η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, είναι μεταξύ των έξι εταιριών που ονομάστηκαν gatekeepers επειδή διαχειρίζονται σημαντικές υπηρεσίες.

Το WhatsApp και το Messenger της Meta έχουν χαρακτηριστεί ως βασικές υπηρεσίες πλατφόρμας, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν αυστηρότερους κανόνες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη διερευνήσει εάν το iMessage πρέπει να θεωρηθεί ως βασική υπηρεσία πλατφόρμας, από τότε που ανακοίνωσε τις ονομασίες τον Σεπτέμβριο και αν συμπεριληφθεί στους αυστηρότερους κανονισμούς, η Apple θα πρέπει να το κάνει συμβατό με άλλα τηλέφωνα, όπως το Android της Google.

Ένας εκπρόσωπος της Apple υποστήριξε στους FT, πως οι χρήστες έχουν τεράστια ποικιλία εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και πολλές φορές δεν χρησιμοποιούν μία, αλλά πολλές ταυτόχρονα, κάτι που δείχνει την ευκολία στην εναλλαγή μεταξύ τους. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι ανυπομονούν να εξηγήσουν στην επιτροπή τους λόγους που το iMessage είναι εκτός του πεδίου εφαρμογής του DMA.

Τσέκαρε και αυτά:

Σκυλιά: Golden Retriever απολαμβάνει τα “Χρόνια Πολλά”

Talk to Me: Μία ταινία που σίγουρα θα σε τρομάξει